Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Lăcătuş mecanic la cariera Jilţ Sud: "Anul trecut au fost 50 de decese la serviciu"

Lăcătuş mecanic la cariera Jilţ Sud: "Anul trecut au fost 50 de decese la serviciu"

Un lăcătuş mecanic angajat la Complexul Energetic Oltenia, care a dorit să facă declaraţii sub protecţia anonimatului, spune că oamenii de la cariera Jilţ Sud lucrează în condiţii greu de imaginat. Anul trecut au fost 50 de decese, susţine bărbatul.

Lăcătuş mecanic la cariera Jilţ Sud: "Anul trecut au fost 50 de decese la serviciu"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Ian 2023   •   18:34

"Este un lanţ al corupției și noi încă plătim tribut. De ce spun că este un lanț al corupției? În primul rând, vina este în totalitate a complexului, a administrației și nu în ultimul rând a sindicatelor, care, după cum ați urmărit, directorul de exploatare de acolo este finul președintelui de sindicat", a spus bărbatul, marţi seară, în direct la Antena 3 CNN.

Acesta spune că la Complexul Energetic Oltenia se munceşte în condiţii greu de imaginat.

"Administrația trebuia să aibă drumuri practicabile. Intră în sarcina dumnealor. În al doilea rând, nu ar trebui să primească la licitații firme care vin cu tot felul de autovehicule. (...)Muncitorii merg în cariere, după cum vedeți, cu mașini fără garanție, pe drumuri impracticabile. Este foarte greu".

Citeşte şi: Revoltă la cariera Jilţ Sud unde trei oameni au murit: "Şefii stau în birou"

"Sunt patru decese din informațiile pe care le am eu. (...) Aș vrea să vă spun doar că de la începutul anului și până acum au fost 50 de decese la Complexul Energetic Oltenia. Ăsta este mediatizat, ăsta este singurul mediatizat. Anul trecut mă refer. Acesta este singurul mediatizat. Anul trecut au fost 50 de decese. 

Dacă vă aduceți aminte, domnul Virgil Popescu, ministrul Energiei, a ieșit pe post și a spus că se minte grosolan că la Complexul Energetic Oltenia nu se moare și nu a fost niciun deces. Anul trecut au fost 50 de decese la serviciu", a mai spus lăcătuşul mecanic.

"S-a minţit grosolan. Nu va răspunde nimeni niciodată", adaugă acesta.

Bilanțul accidentului de la Complexul Energetic Oltenia: trei mineri au murit, iar alţi zece au ajuns la spital

Trei persoane au murit și 10 au ajuns la spital în urma accidentului produs marți la exploatarea minieră Mătăsari din județul Gorj, au anunțat echipele de intervenție la finalul misiunii.

Potrivit unui comunicat al CE Oltenia, marți, în jurul orei 13.00, în perimetrul carierei Jilț Sud, personalul care a participat la intervenția mecanică la Excavatorul 1400-05 a urcat într-un mijloc auto pentru a se deplasa la sediu.

"În timpul coborârii pe o pantă, înaintea podului de traversare a transportatorului cu banda T 204, autovehiculul a derapat pe pod și a căzut peste transportor, impactul soldându-se cu 16 victime. Printre acestea se numără 14 salariati ai CE Oltenia, din care trei au decedat", se arată în comunicat.

Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi cercetate și stabilite cu exactitate cauzele și împrejurările producerii acestuia, a precizat compania.

 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close