Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Peste 100 de lideri internaționali la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a | Excepții la transport pentru Joe Biden și invitație lipsă pentru Vladimir Putin

Peste 100 de lideri internaționali la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a | Excepții la transport pentru Joe Biden și invitație lipsă pentru Vladimir Putin

Capitala Regatului Unit este în febra pregătirilor fără precedent pentru ceremonia funerară a Reginei Elisabeta a II-a.

Peste 100 de lideri internaționali la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a | Excepții la transport pentru Joe Biden și invitație lipsă pentru Vladimir Putin
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Sep 2022   •   19:03

Peste 100 șefi de stat cu sau fără sânge regal, dar și regi și regine cu roluri pur ceremoniale, vor participa la înmormântarea planificată luni, 19 septembrie.

Un asemenea desant de lideri de stat și diplomați nu a mai fost văzut din 1965, când a fost înmormântat premierul britanic Winston Churchill.

De asemenea, complicațiile logistice sunt fără grad de comparație, cu excepția celor de la înmormântarea Prințesei Diana.

Se estimează că evenimentul va fi urmărit de peste 2 miliarde de persoane.

O primă provocare este reprezentată chiar de numărul mare lideri internaționali care și-au anunțat prezența, iar în acest context, Casa Regală britanică a impus un set de reguli clare: maximum două persoane din partea fiecărui stat sau Casă Regală.

Excepții la transport pentru Biden, Macron, Împăratul Japoniei, Naruhito, și șeful statului Israel, Isaac Herzog

Însă cea mai dură regulă a fost cea a suitei.

Liderii de stat vor ajunge la Catedrală Westminster cu un autocar şi nu cu limuzina.

S-au admis, însă, câteva excepții.

Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, va putea fi transportat în celebra limuzină blindată "The Beast".

Președintele Franței, Emmanuel Macron, Împăratul Japoniei, Naruhito, și președintele statului Israel, Isaac Herzog, vor folosi, de asemenea, propriile mijloace de transport, din rațiuni de securitate.

Putin și Lukașenko nu au fost invitați la înmormântare

Merită remarcat faptul că liderii de stat din Rusia, Belarus și Myanmar nu au primit invitații la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a.

Până luni, muritorii de rând au patru zile la dispoziție să-și ia adio de la fosta suverană.

Se estimează că miercuri, în ziua în care sicriul cu trupul reginei va fi depus la Westminster Hall, în Londra vor fi peste 750.000 de persoane din toate colțurile lumii atrase doar de acest eveniment.

1.500 de militari și mii de polițiști din Anglia au fost aduși la Londra pentru a transforma orașul într-un loc cât mai sigur.

Ziua înmormântării Reginei va deveni zi de comemorare anuală în Marea Britanie, după cum a dispus noul monarh, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine in calitate de rege.

×
Subiecte în articol: Elisabeta a II-a Joe Biden Vladimir Putin
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close