Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mandatul lui Mircea Geoană se prelungește cu un an pentru serviciul excepțional adus NATO

Mandatul lui Mircea Geoană se prelungește cu un an pentru serviciul excepțional adus NATO

Mandatul de Secretar General Adjunct al NATO deținut în prezent de Mircea Geoană va fi prelungit cu un an.

Mandatul lui Mircea Geoană se prelungește cu un an pentru serviciul excepțional adus NATO
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    15 Oct 2021   •   18:44

”Secretarul General Jens Stoltenberg i-a cerut Ambasadorului Mircea Geoană să continue pentru încă un an în funcția de Secretar General Adjunct al NATO, pentru serviciul extraordinar adus organizației. Ambasadorul Geoană a acceptat oferta și va continua în acest post până pe 16 octombrie 2023”, potrivit Oanei Lungescu, purtătoarea de cuvânt a NATO.

Când l-a nominalizat prima dată, în 2019 , Stoltenberg a ţinut să specifice şi motivul principal al ascensiunii lui Mircea Geoană. Potrivit Secretarului General al NATO, "Geoană este un avocat devotat al legăturii transatlantice şi va aduce experienţa sa îndelungată ca om de stat şi diplomat acestui post”.

Geoană a devenit, astfel, primul român care deține o funcţie internaţională mai înaltă decât toate celelalte deţinute vreodată de compatrioţii săi, și prima persoană din Europa Centrală și de Est care a preluat acest rol.

 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close