Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ce șanse are Marine Le Pen în confruntarea cu Emmanuel Macron, în turul 2 al prezidențialelor din Franța

Ce șanse are Marine Le Pen în confruntarea cu Emmanuel Macron, în turul 2 al prezidențialelor din Franța

Soarta Franței se decide peste două săptămâni, între Emmanuel Macron, actualul președinte, care a obținut 27.85% din voturi, și candidata de extremă-dreapta, Marine Le Pen, care a întrunit 23.15% din sufragii.

Ce șanse are Marine Le Pen în confruntarea cu Emmanuel Macron, în turul 2 al prezidențialelor din Franța
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Apr 2022   •   19:28

Presa și analiștii vieții politice franceze au remarcat că, prin comparație cu primul tur al prezidențialelor din 2017, Macron a câștigat mai puțin de 4% în intențiile de vot, scorul cu care actualul președinte a promovat, atunci, în turul II fiind 24%.

La rândul său, Marine Le Pen și-a ameliorat scorul obținut în turul I din 2017 (21,3%) cu mai puțin de două procente.

În turul 2 din 2017, Macron a surclasat-o pe Le Pen, cu 66,1%, comparativ cu cele 33,9% întrunite de candidata de extremă-dreapta.

În condițiile unei reeditări a bătăliei electorale de acum cinci ani, șansele nu sunt de partea lui Marine Le Pen, estimează corespondentul CNN Jim Bittermann.

"Va fi destul de dificil. Macron are patru procente în fața lui Marine Le Pen. Nu se știe dacă lucrurile vor rămâne așa. Sunt însă câțiva factori care afectează votul pentru Le Pen. Unul este că, dintre cei care nu au promovat în turul doi, doar unul singur (Eric Zemmour, extremă-dreapta, locul 4, n.r.) a anunțat că o susține, însă voturile acestuia reprezintă doar 7%.

Dacă i se adaugă, aceste voturi n-o vor ajuta foarte mult pe Marine Le Pen, în timp ce președintele Macron este susținut de mai mulți candidați (care nu au promovat în turul 2) și care au spus că Marine Le Pen nu trebuie votată.

O altă problemă este că Marine Le Pen va trebui să se întâlnească înainte de turul 2 într-o dezbatere cu Emmanuel Macron și se știe că Le Pen nu este foarte bună la dezbateri", a spus Jim Bittermann la News Hour With CNN.

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron Marine Le Pen
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close