Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Noi mărturii din spitalul groazei de la Turnu Măgurele. 6 plângeri penale pentru omor din culpă

Noi mărturii din spitalul groazei de la Turnu Măgurele. 6 plângeri penale pentru omor din culpă

Informaţii şocante apar în continuare despre pacienţii care mor în Spitalul Turnu Măgurele, din lipsa personalului medical, inexistenţa dotărilor sau chiar din neglijenţa unor cadre medicale.

Noi mărturii din spitalul groazei de la Turnu Măgurele. 6 plângeri penale pentru omor din culpă
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2021   •   22:07

Sunt 6 plângeri la parchet pentru neglijenţă şi omor din culpă, după ce un bărbat a fost deja dezgropat pentru autopsie acum câteva luni.

Între timp, am descoperit în exclusivitate, la ”News Hour With CNN” cum instalaţia de oxigen chiar din secţia ATI era la un pas să sară în aer.

La o zi de la difuzarea ştirii, ministrul Sănătăţii a trimis un control şi acum plasează rsponsabilitatea către Primăria Turnu Măgurele.

A doua zi după control, sâmbătă, un pacient în vârstă de 48 de ani din localitatea teleormăneană Prundu, ţinut în zona roşie a spitalului, ar fi fugit din salon, de la etajul 2, coborând cu ajutorul unor cearşafuri legate.

Motivul: omul striga după ajutor şi nu venea nimeni. Bărbatul s-a ales şi cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, deşi testul i-a ieşit negativ.

Adela Mișu, nepoata și fiica a două paciente decedate în spitalul groazei, a spus că cele două au murit la un interval de 5 zile.

”Mama m-a sunat din ATI. Am auzit strigătele bunicii. Bunica solicita ajutor. Ştia că mă aflu în spital”, a spus aceasta.

Aceasta s-a internat cu mama şi bunica sa în spitalul de la Turnu Măgurele, tocmai ca să le poată supraveghea. N-a putut face nimic. Pentru mamă, 3 zile au făcut diferenţa între viaţă şi moarte.

”Mi s-a spus, după ce am echipat-o corespunzător că nu au salvare cu oxigen. Bunica, din cauza unei injecţii care i s-a administrat la ora 15.00 i s-a schimbat radical starea. Bunica a fost găsită pe jos de pacienta cu care se afla în salon”, a mai spus Adela.

Și mama și bunica Adelei au murit la fel de inexplicabil ca tatăl Dianei.

”Am depus plângere penală în ceea ce privește decesul tatălui meu, domiciliat în Turnu Măgurele, privind neglijența în serviciu, conform articolului 298 din Codul Penal, precum și omor din culpă. Tatăl meu a fost internat sâmbătă, 19 decembrie 2020, în secția contagioși pentru fractură osoasă, după ce a căzut în baie și nu s-a putut ridica”, a spus Diana.

Pe 24 decembrie femeia spune că a vorbit cu medicul curant care a asigurat-o că bărbatul este bine.

”A doua zi, 25 decembrie, am vorbit din nou cu medicul respectiv, care mi-a confirmat din nou că toată lumea este bine. Citez: ”I-am dat cu mâna mea medicamentele de care este dependent”. Apoi am întrebat dacă tata a dezvoltat pneumonie și a răspuns: ”Sinceră să fiu, nu l-am mai trimis să facă radiografie ca să nu cadă pe acolo”, deși, cu o zi înainte mi-a spus că tata se plimba foarte mult prin alte saloane. Nu înțeleg. Putea să se plimbe foarte mult prin spital, dar nu putea să se ducă la secția de radiologie pentru că ar fi căzut pe acolo?

Pe data de 26 decembrie, am sunat iar. Asistentele mi-au spus că tata a fost transportat la secția ATI deoarece a intrat în comă”, a mai povestit femeia.

La ora 17 s-a pronunțat decesul.

”Medicul constatator care ne-a confirmat decesul și a zis susținut că dumnealui l-a resuscitat pe tatăl meu la secția ATI este de sex masculin. Nu cunosc numele, dar în certificatul constatator numele medicului înscris care a confirmat decesul este doctor Sălaru Anca. Deși dumneaei mi-a spus că nu o să fie prezentă la sfârșit de săptămână.

Foarte mare coincidență faptul că majoritatea decedaților covid în Spitalul Municipal Turnu Măgurele mor sâmbăta, atunci când personalul medical nu este acolo.”

Deocamdată şi ancheta deschisă în cazul lui Aurel Cuclea, primul decedat de covid şi dezgropat pentru autopsie, se mişcă foarte încet. Anchetatorii aşteaptă încă rezultatele autopsiei.

×
Subiecte în articol: Turnu Măgurele spitalul groazei
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close