Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN ”Sunt momente înălțătoare!”. Peste 30.000 de credincioși au venit să se închine la Darurile Magilor, la Mănăstirea Pantocrator

”Sunt momente înălțătoare!”. Peste 30.000 de credincioși au venit să se închine la Darurile Magilor, la Mănăstirea Pantocrator

Este a doua zi de pelerinaj la Mănăstirea Pantocrator, iar numărul credincioșilor care calcă pragul lăcașului de cult crește de la o zi la asta. Peste 20.000 de oameni din toată țara au venit să se închine la Darurile Magilor de la Răsărit.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Dec 2023   •   18:51

Darurile Maginlor de la Mănăstirea Sfântul Pavel din Muntele Ahos se află de câteva zile în România. Este pentru a doua oară când sunt scoase din mănăstire.

Uniți în ideea credinței, zeci de mii de români au ales să-și petreacă sfintele sărbători de iarnă la Mănăstirea Pantocrator.

”Este un eveniment deosebit pentru biserica noastră, pentru biserică, în general, și, mai ales, pentru poporul de aici din Alexandria.

Darurile Magilor nu sunt moaște, sunt daruri obișnuite, daruri pe care Magii din Răsărit, din cele trei direcții din care au venit, le-au adus Mântuitorului. Pentru că ei, fiind Magi, filosofi, cititori în stele, astrologi, și-au dat seama că în pământul Iudeii se va naște un nou rege”, a spus un preot.

Veniți din toate colțurile țării, credincioșii au fost nevoiți să aștepte câteva ore, însă, spun ei, a fost o plăcere, fiind vorba despre un eveniment atât de important.

”Sunt momente înălțătoare!”

”Pentru o zi așa mare și pentru bunăvoința celorlalți, trebuie să avem și noi răbdare să putem atinge și noi Sfintele Daruri. Sunt momente înălțătoare! Tot ce are legătură cu sfințenia ne atinge sufletul”, a mărturisit o femeie.

În doar două zile, peste 30.000 de credincioși au venit la Mănăstirea Pantocrator din județul Teleorman. Sfintele Daruri se vor mai afla acolo până mâine.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close