Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mircea Geoană, despre statutul pe care îl va primi Ucraina la summitul NATO: "Vom adopta decizii foarte importante"

Mircea Geoană, despre statutul pe care îl va primi Ucraina la summitul NATO: "Vom adopta decizii foarte importante"

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a dezvăluit, la Antena 3 CNN, ce rol va avea Ucraina la summitul NATO, organizat la Vilnius.

Mircea Geoană, despre statutul pe care îl va primi Ucraina la summitul NATO: "Vom adopta decizii foarte importante"
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2023   •   17:33

Liderii celor 31 de ţări aliate NATO se vor întâlni, marți, la Vilnius, acolo unde vor fi adoptate decizii istorice.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a dezvăluit, la Antena 3 CNN, că va fi inaugurată cea mai înaltă formă de parteneriat, anume Consiliul NATO-Ucraina, în scopul susținerii țării afectate de război.

"Vom adopta decizii foarte importante cu privire la noua etapă a relației NATO-Ucraina. Probabil nu va fi la Vilnius un consens pentru o decizie care să ridice un calendar al aderării, dar vom avea câteva elemente care vor reflecta noua relație politică, militară și practică între NATO și Ucraina.

Vom inaugura, în prezența președintelui Zelenski, Consiliul NATO-Ucraina, care este cea mai înaltă formă de parteneriat pe care NATO o are cu oricare dintre ceilalți parteneri ai Alianței noastre. Acolo vom putea discuta elemente politice, pe picior de egalitate.

Citește și: Întâlnire istorică între Regele Charles al III-lea și Joe Biden, înainte de Summitul NATO

Vom continua să susținem Ucraina.  Atunci când condițiile vor fi îndeplinite, Ucraina va deveni un un membru al comunității euroatlantice. Acest lucru este pozitiv pentru Ucraina, dar și pentru Republica Moldova.

Ucraina, care izbândește în acest război și care vine către familia democrațiilor euroatlantice, va facilita și venirea Republicii Moldova, a Georgiei sau a Bosniei către aceeași familie", a declarat Mircea Geoană, la Antena 3 CNN.

 

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană summit NATO
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close