Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Morel Bolea, acuzat pentru trafic de minori, a fost eliberat. Instanța a respins cererea de arestare

Morel Bolea, acuzat pentru trafic de minori, a fost eliberat. Instanța a respins cererea de arestare

Caz revoltător în instanțele din România. Morel Bolea, fondatorul Kasta Morrely, acuzat de trafic de minori, a fost eliberat.

Morel Bolea, acuzat pentru trafic de minori, a fost eliberat. Instanța a respins cererea de arestare
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    16 Noi 2022   •   18:24

Autointitulatul ambasador Morel Bolea a fost eliberat din arest preventiv. Magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi nu i-au impus bărbatului nicio altă măsură privativă de libertate.

În vârstă de 62 de ani, Bolea fusese arestat săptămâna trecută pentru infracţiuni comise acum 22 de ani. Potrivit procurorilor DIICOT, ieşeanul ar fi racolat şi exploatat sexual cinci adolescente în perioada 2000-2016.

În urmă cu câteva zile, procurorii au verificat activitatea Asociației „Kasta Morrely”, condusă de Morel Bolea, privind traficul de persoane.

De frică, una dintre victime a depus mărturie împotriva lui Bolea cu identitate protejată. Şi tot cu identitate protejată a povestit în exclusivitate pentru Antena3 CNN o altă tânără cum l-a cunoscut pe Bolea în 2006 atunci când avea 15 ani.

"Am mai făcut sex cu el în sediul agenţiei noaptea. Am dormit acolo noaptea cu dânsul în acelaşi birou. Birouri secrete, biroul persoanelor de top ale organizaţiei. Şi în noaptea aia m-a sufocat complet.

Eu nu mai reuşeam să respir acolo. Stăteam, plângeam cu ochii închişi şi ziceam "Doamne! Te rog să se termine!", a mărturisit femeia.

La percheziţii, poliţiştii au ridicat din casa bărbatului 4 de telefoane mobile, 13 laptopuri, 19 carduri USB și 9 hard disk-uri externe, despre care se zvoneşte că ar conţine imagini compromiţătoare.

Tot în casă au fost găsite mai multe fete care nu-şi văzuseră familiile de mulţi ani. Agenţiile lui Morel Bolea au fost mulţi ani abonate la banii Primăriei Iaşi. Una dintre ele este şi acum.

Dar, revoltător este faptul că fix în perioada în care DIICOT spune că au fost comise abuzurile, unul dintre ONG-urile percheziţionate făcea parteneriate cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane. O instituţie din cadrul Ministerul Afacerilor Interne, care nu a răspuns până la această oră solicitarilor Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: Morel Bolea
Parteneri
Data la care intră pensiile în luna octombrie 2023!
x close