Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN El este motociclistul care a împins un tânăr cu trotinetă în faţa unei maşini, în Bucureşti: "A vrut să îl oprească, nu să îl omoare"

El este motociclistul care a împins un tânăr cu trotinetă în faţa unei maşini, în Bucureşti: "A vrut să îl oprească, nu să îl omoare"

Laurenţiu Mitici Trică este motociclistul care a împins un tânăr cu trotinetă în faţa unei maşini, după o şicană în traficul din Bucureşti, iar acesta din urmă a murit.

El este motociclistul care a împins un tânăr cu trotinetă în faţa unei maşini, în Bucureşti: "A vrut să îl oprească, nu să îl omoare"
Sursa foto: Antena 3 | Facebook | Trica Mitici Laurentiu
de Rafaelo Varga    |    05 Aug 2021   •   18:43

O şicană în traficul din Bucureşti s-a încheiat cu o tragedie. Enervat pe o şosea din sectorul 4, un motociclist a oprit, şi-a scos casca şi a lovit cu putere un bărbat aflat pe o trotinetă electrică. Lovitura a fost atât de puternică, încât tânărul a fost aruncat sub roţile unei maşini.

Bărbatul care a intrat sub roţile autoturismului n-a mai putut fi salvat. Pe reţelele sociale, cazul a stârnit reale controverse.

Sunt imagini filmate la scurt timp după accident. Bărbatul nu a putut fi salvat de echipajele sosite imediat la faţa locului. Cei doi au intrat mai întâi într-o discuţie în contradictoriu, în trafic. De aici, lucrurile au degenerat rapid.

Potrivit anchetatorilor, conducătorul trotinetei este cel care l-a lovit iniţial pe motociclist în zona spatelui. De aici a pornit altercaţia. La un moment dat, motociclistul, un cunoscut împătimit la motoarelor şi instructor moto, Laurenţiu Mitici Trică, şi-a dat jos casca şi l-a lovit în cap pe tânărul de pe trotinetă. Acesta s-a dezechilibrat, a căzut pe asfalt, iar în acel moment a fost lovit de un autoturism.

Colegii lui ''Americanu'', aşa cum este poreclit motociclistul, încearcă acum să îi ia apărarea. Avocatul acestuia le-a cerut cunoscuţilor o descriere pentru că, spun apropiaţii, nimeni nu se aştepta la o astfel de reacţie din partea lui.

Bărbatul participa frecvent la acţiuni caritabile şi ajuta ori de câte ori era nevoie. Între timp, pe reţelele de socializare, curg comentarii pro şi contra.

"Mi-e cumplit de drag omul ăsta, dar moral nu pot să-l scuz. Trebuie să plătească chiar dacă asta nu va aduce dreptate familiei decedatului", a scris un bărbat, într-o postare.

"Americanul îmi este prieten, îmi pare rău pentru cele întâmplate, un om mort şi altul inevitabil în puşcărie. Nu sunt în măsură să judec situaţia. Sincer îmi pare rău", a scris şi Marius Tatarcan.

Fostul şef al Poliţiei Rutiere povesteşte că, în trecut, a făcut demersuri pentru a împiedica violenţa în trafic, însă fără rezultat.

"Educaţia rutieră este din 2003 în legislaţie şi nimeni nu face nimic", a declarat comisarul-şef Lucian Diniţă.

Conform Codului Penal, motociclistul riscă acum între 10 şi 20 de ani de închisoare.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, în această seară, arestarea preventivă a motociclistului pentru următoarele 30 de zile.

Mărturia motociclistului în faţa judecătorilor, după ce a împins un tânăr cu trotinetă în faţa unei maşini

În faţa judecătorilor, motociclistul a povestit că nu a intenţionat nicio clipă să facă rău, ci dimpotrivă, a vrut să evite o tragedie după ce l-a observat pe conducătorul trotinetei că era într-o stare vizibilă de ebrietate şi a încercat să îl imobilizeze.

Mai mult, el a explicat că înainte de a arunca cu casca după tânăr, a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi le-a spus ce s-a întâmplat.

Motociclistul a mai povestit că în timp ce vorbea cu poliţiştii la telefon, tânărul cu trotinetă s-a enervat, l-a scuipat, l-a înjurat şi l-a lovit în zona spatelui. În acel moment, a reacţionat, şi-a dat jos casca şi l-a lovit pe tânărul cu trotinetă.

"În timp ce clientul meu stătea la semafor, a fost lovit în spate de către acest individ, cu intenţie, reproşându-i că de ce a turat motorul atunci când l-a depăşit. Clientul meu a încercat să îl oprească în trafic până ar fi venit Poliţia, chiar a sunat la 112. Şi a aruncat cu casca în intenţia de a-l opri.

Văzându-l agitat şi cu un comportament specific unei persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, clientul meu fiind instructor moto a vrut să îl oprească pentru a nu fi un pericol pentru el sau pentru alţii.

Recunoaşte că a fost un gest nesăbuit, că nu şi-a dat seama ce rezultat poate avea acel gest al său, nu a intenţionat în niciun moment să facă aşa ceva", a declarat în exclusivitate pentru News Hour with CNN, avocatul motociclistului, Marius Iorga.

×
Subiecte în articol: București accident trotinetă
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close