Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Nervi întinși la Kremlin. Ce pune Putin în fața tancurilor Leopard 2 și Abrams | "Efectul ar putea fi diminuat", spune contraamiralul Constantin Ciorobea

Nervi întinși la Kremlin. Ce pune Putin în fața tancurilor Leopard 2 și Abrams | "Efectul ar putea fi diminuat", spune contraamiralul Constantin Ciorobea

Moscova face strategii cu care să combată ajutorul militar anunțat de Germania și SUA sub forma tancurilor Leopard 2 și M1 Abrams.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2023   •   19:42

Tancurile de Leopard 2 sunt preferate de ucrainieni. Au o lungime de 7,7 metri o lățime de 3,7 metri.

Sunt mai robuste și sunt mai potrivite pentru tipul de tipul de sol pe care se duc luptele în Ucraina.

Tancurile anunțate de Germania, 14 la număr, ar urma să ajungă în dotarea trupelor Kievului la finele lui martie, cel târziu, spune ministrul german al Apărării, Boris Pistorius.

Însă nu doar Germania, ci și alte state europene ar urma să trimită Leopard 2 în Ucraina.

Citește și: Joe Biden anunță că SUA trimit tancuri Abrams în Ucraina 

Cele 31 de tancuri M1 Abrams, al căror transfer a fost anunțat de președintele SUA, Joe Biden, într-un discurs în direct de la Casa Albă, au, și ele, nevoie de câteva luni pentru a ajunge în Ucraina.

Perioada include timpul necesar instruirii ucrainenilor pe aceste care de luptă.

Tancurile Abram sunt - caracterizate de Biden drept cele mai eficiente din lume - sunt mai lungi: măsoară 9,7 metri în lungime, au o lățime de 3,7 metri și ating o viteză de 67,5 kilometri pe oră.

Contraamiral(r) român: "Efectul tancurilor americane și germane în Ucraina ar putea fi diminuat de expedierea în tranșe"

"Calitativ, tancurile Leopard 2, Abrams și Challenger - ultimele, promise de britanici - sunt mult superioare tancurilor din Federația Rusă. În aceste condiții, se poate realiza un salt calitativ în felul în care se duc acțiunile de luptă. La fel cum sistemele HIMARS au reprezentat un salt calitativ, care și-a arătat efectele în vară, în ofensiva pe care a dus-o Ucraina atunci.

Într-un număr suficient pentru a asigura condițiile realizării unei ofensive, aceste tancuri pot reprezenta o soluție (...) Pe de altă parte, mai este un aspect: se pare că vor fi trimise câte 15 - 20 de tancuri. Nu se vor trimite toate odată și atunci, probabil, ucrainienii vor fi tentați să le introducă în luptă (imediat), pentru că nevoia este mare.

Iar efectul pe care îl pot produce 150 de tancuri - numărul total estimat a fi trimis de aliați - va fi diminuat, pentru că o parte dintre aceste tancuri vor fi lovite pe timpul luptei", a spus Constantin Ciorobea, contraamiral în rezervă, la News Hour With CNN.

Foto: tanc american M1 Abrams

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close