Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Perle BAC 2021: ”Ghiță, Lică și Ana sunt niște personaje tragice care mor din vina lor”

Perle BAC 2021: ”Ghiță, Lică și Ana sunt niște personaje tragice care mor din vina lor”

Ca în fiecare an, perlele de la examenul de Bacalaureat 2021 nu au întârziat să apară. Anul acesta, aproape 68% dintre elevi au promovat examenul maturității.

Perle BAC 2021: ”Ghiță, Lică și Ana sunt niște personaje tragice care mor din vina lor”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iul 2021   •   19:12

Promovabilitatea este mai mare decât în 2020. Au fost 112 note de 10.

Între timp, au apărut şi primele perle de la BAC. Iată ce au înţeles elevii din firul narativ al nuvelei ”Moara cu Noroc”, de Ioan Slavici, și nuvela ”Alexandru Lăpușneanul” de Costache Negruzzi.

PERLE BAC 2021. ”Ana l-a iubit pe Ghiță, apoi și pe Lică, care era mai bogat, dar bărbatul ei gelos a băgat cuțitu-n ea, iar Lică nepăsător l-a ras pe hangiu fugind cu banii pe un cal găsit în șură”.

PERLE BAC 2021. ”Ghiță, Lică și Ana sunt niște personaje tragice care mor din vina lor. Autorul ne arată că așa se întâmplă dacă faci afaceri cu porci și alte animale”.

PERLE BAC 2021. ”La moara cu noroc, Ghiță n-a avut deloc noroc, s-a înfuriat pe nevasta lui, că l-a înșelat cu Lică, șeful porcilor, a omorât-o scurt, dar și Lică l-a lichidat cu paloșul”.

PERLE BAC 2021. ”Ghiță și Ana trăiau fericiți la cârciumă, cu o mamă bătrână și niște copii, dar Lică invidios le-a luat banii și le-a dat foc fugind la vale cu fulgerele ploii”.

PERLE BAC 2021. ”Lăpușneanu a omorât o dată 47 de boieri, dar voia să mai omoare doi, că încă nu se săturase de ucis”.

PERLE BAC 2021. ”Lăpușneanu era crud și ofticos, că avea pică pe unii oameni, le lua ochii, urechile și mâinile și le înfigea în poarta cetății”.

×
Subiecte în articol: perle bac 2021 Bacalaureat 2021
Parteneri
Schimbare majoră a legii pentru şoferii cu permise de categoria B
x close