Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Rabla pentru electrocasnice. De la record, la afacere ilegală

Rabla pentru electrocasnice. De la record, la afacere ilegală

Etapa a treia a programului Rabla pentru Electrocasnice a început azi și s-a terminat într-o oră și jumătate. Mai multe persoane s-au gândit să facă afaceri ilegale cu tichetele rabla pentru electrocasnice și le-au scos la vânzare, pe internet.

Rabla pentru electrocasnice. De la record, la afacere ilegală
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iun 2021   •   19:36

Etapa a treia a programului Rabla pentru Electrocasnice a început azi şi s-a terminat într-o oră şi jumătate. Acesta este timpul în care s-a epuizat bugetul de 15 milioane de lei.

În această ultimă etapă au fost solicitate vouchere pentru aspiratoare, uscătoare de rufe şi aparate de aer condiţionat.

Care au fost cele mai solicitate electrocasnice

În topul celor mai solicitate electrocasnice s-au aflat televizoarele. Peste 34.000 de români au cerut tichet de la stat pentru un televizor nou.

Frigiderele au fost şi ele pe lista de priorităţi, cu peste 32 de mii de vouchere solicitate.

La capitolul electronice, cei mai mulţi români, adică aproape 23.000, au aplicat pentru un laptop.

Dacă nu aţi prins un tichet de la stat la această sesiune a programului, este important să ştiţi că pe data de 2 iulie, statul va trage linie şi va număra tichetele care nu au fost utilizate. Astfel, banii vor fi redistribuiţi.

Afaceri ilegale pe internet cu tichetele rabla

Există şi o serie de cetăţeni care s-au gândit să facă afaceri cu tichetele rabla pentru electrocasnice şi le-au scos la vânzare, pe internet. 

Această activitate, însă, este ilegală.

Afacerile cu voucherele rabla pentru electrocasnice, vândute pe internet, au luat amploare în etapa a doua.

Fiind mai valoroase, voucherele pentru laptopuri s-au dovedit a fi o bună sursă de venit pentru cei care le-au rezervat, fără să vrea, de fapt, să le folosească.

Fiind vorba de vouchere nominale, facturile sunt eliberate pe numele posesorului de voucher, nu pe cel al cumpărătorului.

Cu toate acestea, cei care vânează o mică reducere nu își pun problema ce se va întâmpla dacă produsul nu va funcționa corespunzător.

Tanczos Barna: ”Este aproape imposibil ca anunțurile să se valorifice”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, crede că fenomenul comercializării voucherelor este ușor de stopat.

”Este aproape imposibil ca acele anunțuri de pe internet să se valorifice printr-o vânzare de voucher, pentru că, chiar dacă ar exista un transfer, persoana care vinde trebuie să se prezinte la cumpărare. (...) Nu poate fi făcută vânzarea către o altă persoană decât de cea care a făcut, cu cartea de identitate solicitarea voucherului”, a declarat Tanczos Barna, la Antena 3.

×
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close