Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Aşa arată rachetele cu care Hamas bombardează în Israel. Proiectilul căzut în Ashkelon a fost filmat de echipa Antena 3 CNN

Aşa arată rachetele cu care Hamas bombardează în Israel. Proiectilul căzut în Ashkelon a fost filmat de echipa Antena 3 CNN

Echipa Antena 3 CNN aflată în Israel a trecut prin momente dramatice, fiind nevoită să se adăpostească din calea rachetelor Hamas chiar în timpul transmisiilor în direct.

de Laurențiu Rădulescu    |    11 Oct 2023   •   19:23

"A trebuit să fugim cu 20 - 30 de secunde de a începe această transmisiune. A trebuit să fugim pentru că a venit o alarmă aeriană pentru orașul Ashkelon. Practic, am avut noroc, pentru că sunt subsolurile acestor clădiri unde putem să ne refugiem.

O să încercăm totuși să ieșim acum, pentru că pare că lucrurile s-au calmat pentru moment. O clădire din apropiere a fost lovită de rachete în urmă cu aproximativ trei - patru ore.

A fost o zi cu altfel cu alarme din aproape 30 în 30 de minute. Orașul Sderot a fost foarte tare lovit după ora prânzului. Același lucru s-a întâmplat și în Ashkelon.

Citește și: SUA trimit un al doilea portavion lângă Israel. Grupul de atac al USS Gerald Ford se află deja în estul Mării Mediterane

Vorbim despre foarte multe clădiri rezidențiale care au fost lovite. Clădirea din spatele meu este doar una dintre ele: un bloc cu patru etaje care a fost lovit de o rachetă, cu două apartamente distruse în totalitate, iar în alte câteva nu se mai poate locui.

Astfel de cazuri au existat, din păcate, în tot sudul Israelului și nu numai. Vorbim inclusiv despre Tel Aviv, despre Beer Sheva, dar și despre alte orașe mari, unde rachetele celor de la Hamas au ajuns.

Așa arată racheta sau o bucată din racheta care a aterizat aici. O să încercăm să o ridicăm. Este o rachetă venită de la aproximativ 15-20 km distanță, pentru că la aproximativ 15 km distanță este Fâșia Gaza.

Am văzut în urmă cu aproximativ o oră și rachetele Iron Dome, cu care Israelul interceptează proiectilele lansate de islamiști. Rata de interceptare este peste 90% dar din păcate sunt și cazuri în care locuințele oamenilor sunt lovite.

În urmă cu puțin timp, a fost lansată o alertă privind o nouă infiltrare a teroriștilor peste graniță și noi atacuri asupra trupelor israeliene. Estimările sunt că urmează o noapte extrem de grea atât pentru forțele israeliene, cât și pentru oamenii care locuiesc în aceste zone", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Laurențiu Rădulescu.

×
Subiecte în articol: Ashkelon Sderot rachete Hamas razboi Israel
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close