Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Câți români și-au luat două slujbe pentru a supraviețui de la o lună la alta. Un studiu prezintă cifre alarmante

Câți români și-au luat două slujbe pentru a supraviețui de la o lună la alta. Un studiu prezintă cifre alarmante

Românii au ajuns, în număr mare, să muncească până cad jos pentru a-și permite "luxul" acoperirii cheltuielilor de la o lună la alta.

Câți români și-au luat două slujbe pentru a supraviețui de la o lună la alta. Un studiu prezintă cifre alarmante
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2023   •   18:43

Această realitate dură este dezvăluită într-un studiu realizat de platforma eJobs.

Astfel, 44,5% dintre angajații care au răspuns sondajului au declarat că au un al doilea job, pentru că nu fac față cheltuielilor și trebuie, neapărat, să-și suplimenteze veniturile.

Cei mai mulți dintre aceștia - aproape 30% - declară două locuri de muncă la care se duc în fiecare zi, de luni, până vineri.

Citește și: Ce pensie va avea un român cu salariu de 5.000 de lei în prezent

11,2 procente spun că au un job de bază, cu normă întreagă, iar pentru al doilea lucrează în weekend. În felul acesta, își cresc veniturile de bază cu încă 20% - 30%.

Vechea zicală "munca înnobilează omul", invocată în exces, duce însă la epuizare.

Între cei cu două slujbe, aproape 47% mărturisesc că ar renunța, de mâine, la unul dintre ele, dacă ar avea din ce să trăiască fără munca în plus.

Conform specialiștilor, programul foarte încărcat de muncă duce de multe ori la burnout - sindromul epuizării - precum și la izolare de familie și la tot mai puțin timp petrecut cu copiii.

Totuși, în contextul economic actual, pentru tot mai mulți oameni, munca până la epuizare pare a fi singura variantă de supraviețuire.

×
Subiecte în articol: romani joburi epuizare munca burnout
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close