Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România a trimis salvatori în cele mai afectate zone din Turcia. Arafat: "Au cu ei corturi de cazare, alimente, apă, ca să nu fie deloc o povară"

România a trimis salvatori în cele mai afectate zone din Turcia. Arafat: "Au cu ei corturi de cazare, alimente, apă, ca să nu fie deloc o povară"

Trei aeronave de transport care aparţin Forţelor Aeriene Române au decolat astăzi de la Baza 90 cu 60 de salvatori şi şapte tone de echipament pentru Turcia.

România a trimis salvatori în cele mai afectate zone din Turcia. Arafat: "Au cu ei corturi de cazare, alimente, apă, ca să nu fie deloc o povară"
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Feb 2023   •   18:52

Raed Arafat, cel care coordonează întreaga acţiune, a vorbit la Antena 3 CNN despre situaţia de la faţa locului.

"Aşteptăm de la ei informaţii la momentul în care ajung în zona la care vor fi distribuiţi de autorităţile turce. Deci ei când ajung urmează să descarce materialele lor, li se asigură transportul materialelor, care sunt toate materiale de intervenţie, plus materialele lor de subzistenţă pentru că nu e voie să se trimită nicio echipă care să nu fie autosuficientă.

Şi ca şi cazare şi tot. Au cu ei corturi de cazare, alimente, apă, ca să nu fie deloc o povară asupra autorităţilor turce care se confruntă cu situaţia gravă acum", a spus Arafat, luni seară, în direct la News Hour with CNN.

Citeşte şi: Cutremur cu magnitudinea de 7,8 în Turcia. Un nou seism de 7,5 grade a zguduit țara la mijlocul zilei | USGS estimează 10.000 de decese

Este dezastru în Turcia după cutremurele devastatoare din ultimele ore

Oficial sunt anunţaţi peste 1.000 de morţi, dar numărul real al victimelor este mult mai mare. Ţara a fost lovită de două seisme foarte puternice, urmate de zeci de replici cu magnitudine peste 5.

Locuitorii sunt în stare de şoc, iar bilanţul morţilor creşte de la un minut la altul.

Potrivit celui mai nou bilanţ, anunţat de Agenţia turcă pentru Situaţii de Urgenţă (AFAD), cel puţin 1.498 de persoane au murit, iar alte 8.533 au fost rănite. În nord-vestul Siriei, bilanţul este de cel puţin 560 de morţi.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close