Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cu cât va crește salariul minim de la 1 ianuarie 2023. Decizia luată în şedința Consiliului Naţional Tripartit

Cu cât va crește salariul minim de la 1 ianuarie 2023. Decizia luată în şedința Consiliului Naţional Tripartit

Salariul minim brut va crește la 3.000 de lei, din care 200 de lei neimpozibili, a stabilit în această după-amiază Consiliului Național Tripartit.

de Mia Lungu    |    24 Noi 2022   •   18:27

Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social a avut loc la Palatul Victoria, în prezența premierului Nicolae Ciucă. În cadrul acesteia s-a discutat despre majorarea salariului minim.

UPDATE 19:00 - Guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în privința majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei - din care 200 lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări. Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcțiilor sa crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023.

"Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcție de propunerile lor și de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluție realistă pentru contextul actual", a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă. 

La reuniunea de astăzi a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, din partea Guvernului au mai participat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja.

Știrea inițială : Surse politice susțin că s-a decis majorarea salariului minim la 3.000 de lei, din care 200 de lei scutiți de impozite. În plus, angajatorii vor fi scutiţi de taxe dacă dau 200 de lei în plus şi pentru cei cu venituri între 3000 şi 4000 de lei.

În domeniul construcțiilor, salariul minim brut va crește la 4.000 de lei, potrivit unor surse Antena 3 CNN.

"Creșterea salariului minim brut, la 3.000 de lei, de la 1 ianuarie 2023, este un pas necesar pentru înscrierea României în calendarul implementării Directivei privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană, adoptată de Consiliul European la data de 4 octombrie 2022", arăta astăzi un comunicat de presă al PSD.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close