Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN O școală din Iași a fost dată în judecată de părinții unui elev pentru că a primit nota 1 la Muzică

O școală din Iași a fost dată în judecată de părinții unui elev pentru că a primit nota 1 la Muzică

Părinţii unui elev din Iaşi au dat în judecată şcoala unde învaţă copilul lor pentru că acesta a luat nota 1 la Muzică. Ambii sunt magistrați.

de Ioana Mircea    |    05 Apr 2024   •   19:15

Caz șocant în Iași! Părinții unui elev au decis să dea școala la care învață acesta în judecată pentru că acesta a primit nota 1 la o lucrare de control la Educație Muzicală. Scandalul dintre părinţi şi profesori a început în luna octombrie a anului trecut. 

După o cerere de reevaluare şi o plângere la Inspectoratul Şcolar, părinţii, magistrați de profesie, nu s-au lăsat și au decis să cheme şcoala în judecată.

"S-a avut o discuție. Deci a fost o discuție cu părintele, a fost o discuție profesorul, a fost o discuție inclusiv cu profesorul diriginte. Toți pașii pe care i-am putut parcurge din perspectiva instituței", a declarat Mihaela Țurcănașu, director adjunct Colegiul Național din Iași.

Inclusiv Inspectoratul școlar județean a făcut o verificare în acest caz.

"A fost o comisie care a reevaluat testarea și s-a ajuns la concluzia că era cumva la momentul respectiv era justificată acea notă. Acesta este concluzia din acel moment. Legislația spune că elevul poate primi orice notă", a declarat Antonina Bliorț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Conform metodologiei, părintele poate contesta o notă și asta s-a şi întâmplat în cazul elevului ieşan. Pentru că părinţii sunt magistraţi în Iaşi, judecătorii au cerut strâmutarea dosarului civil. Părinţii elevului nu doresc să facă declaraţii.

×
Subiecte în articol: şcoală Iași dată în judecată
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close