Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Termen nou pentru montarea repartitoarelor de căldură cu bani de la stat. Cine poate primi 750 de lei

Termen nou pentru montarea repartitoarelor de căldură cu bani de la stat. Cine poate primi 750 de lei

Românii racordați la reţelele publice de termoficare au la dispoziție un nou termen pentru a putea obține cei 750 de lei de la stat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2024   •   00:00

Avem un nou termen pentru montarea repartitoarelor de căldură cu bani de la stat, respectiv 31 august 2024. De la această dată se pot obține cei 750 de lei pentru achiziția şi montarea de repartitoare.

Cine poate primi aceşti bani?

Vorbim de familiile vulnerabile cu un venit de până în 2.000 de lei pe membru al familiei, dar şi persoanele care au boli ce le afectează capacitatea de muncă sau persoanele cu dizabilități.

Condițiile în care se obține compensarea de la stat

În primul rând suma de 750 de lei se alocă pentru o gospodărie, apoi, repartitoarele trebuie să fie montate de către o firmă acreditată în astfel de lucrări, iar decontul se face pe baza procesului verbal şi a facturii emisă de către această societate.

Costul unui repartitor pornește de la 70 şi poate ajunge la 100 de lei dacă are şi termostat, iar cu tot cu manoperă aferentă montării costul poate ajunge la 200 de lei pentru un singur calorifer.

În ţara noastră sunt aproximativ un milion de locuinţe racordate la sistemul centralizat de termoficare, jumătate dintre acestea fiind doar în Capitală.

Mare atenţie! La 31 decembrie 2024, adică la finalul acestui an, trebuie neapărat să avem repartitoare în casă dacă suntem racordaţi la reţeaua publică de căldură. În caz contrar putem plăti amenzi care pot ajunge la o mie de lei!

 

×
Subiecte în articol: repartitoare căldură bani de la stat
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close