Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Trei barje încărcate cu cărbune au luat foc | Situaţie critică pe Dunăre, în zona portului Giurgiu

Trei barje încărcate cu cărbune au luat foc | Situaţie critică pe Dunăre, în zona portului Giurgiu

Trei barje cu destinația Serbia, încărcate ochi cu cărbune, sunt în pericol. Dunărea e prea joasă, aşa că vasele au rămas blocate în zona portului Giurgiu şi, din cauza căldurii extreme, cărbunele s-a aprins.

Trei barje încărcate cu cărbune au luat foc | Situaţie critică pe Dunăre, în zona portului Giurgiu
de Claudia Popovici    |    21 Iul 2022   •   16:48

Cărbunele trebuia descărcat în România, dar pentru ca în port nu erau utilajele necesare, barjele au fost trimise în Bulgaria. Acolo autoritățile au refuzat inițial să descarce cărbunele.

Vina ar fi a vameșilor bulgari care au spus că nu pot primi marfa, dat fiind faptul că vine dintr-o ţară care nu este în Uniunea Europeană.

Aseară primarul din Ruse cu ambasadorul Bulgariei au ajuns la locul incidentului şi au realizat că pericolul poate fi extraordinar de mare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pe de o parte aprinderea acestui cărbune pentru că vorbim de trei barje a câte 1.200 de kg de cărbune fiecare.. Pe de altă parte pericolul de poluare este mare.

Pompierii au încercat inițial să stingă acest incendiu care arde mocnit, însă ar fi existat riscul ca cele trei barje să fie inundate şi apa Dunării să fie poluată.

În această dimineață autorităţile bulgare au spus că vor pune la dispoziție o macara care să meargă în apropierea acestor barje şi să înceapă descărcarea. Acest lucru va fi posibil abia mâine când va veni o a patra barjă goală în care se va descărca marfa contaminată.

Potrivit presei locale, ministerul Mediului din Bulgaria a primit peste 100 de plângeri de la cetățenii din Ruse care spuneau că seara nu mai pot respira pe stradă din cauza fumului de la barje. 

×
Subiecte în articol: Dunare Barje carbune
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close