Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Risipă de bani publici în cea mai grea perioadă a scumpirilor. Statul va irosi cel puţin 160 de milioane de euro

Risipă de bani publici în cea mai grea perioadă a scumpirilor. Statul va irosi cel puţin 160 de milioane de euro

Risipă pe bani publici în cea mai grea perioadă a scumpirilor. Statul va irosi cel puţin 160 de milioane de euro pentru cele 8 milioane de vaccinuri anti-COVID aflate în depozite. Serurile vor expira în curând, iar Guvernul va fi nevoit să plătească şi pentru distrugerea lor, tot din bani publici.

Risipă de bani publici în cea mai grea perioadă a scumpirilor. Statul va irosi cel puţin 160 de milioane de euro
Sursa foto: geralt/Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Aug 2022   •   18:41

Autorităţile nu au încă un responsabil pentru serurile irosite, dar nici pentru gaura din buget.

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului acuză că dozele au fost comandate pe baza unor estimări nerealiste şi că în spatele acestei achiziţii ar fi alte interese.

Vaccinarea anti-COVID se mai face doar în cabinetele medicilor de familie, însă cererea este foarte mică.

Avem 8 milioane de vaccinuri care vor expira

Ţara noastră a comandat prin Comisia Europeană 120 de milioane vaccinuri. În prezent avem 8 milioane de vaccinuri care valorează aproximativ 160 de milioane de euro.

Actualul ministru al Sănătăţii a atras atenţia că nu există o altă soluţie pentru serurile nefolosite. Însă autorităţile nu au un responsabil pentru banii publici irosiţi.

Serurile au fost comandate în mandatul fostului premier Florin Cîţu. Acesta ne-a transmis însă că nu el este cel care a comandat şi nici nu a semnat pentru această achiziţie. Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor a cerut autorităţilor de mai multe ori renegocierea contractelor și oprirea achizițiilor de vaccinuri.

Modul în care au fost achiziţionate serurile este anchetat şi de cei de la Direcţia Naţională Anticorupţie.
 

×
Subiecte în articol: vaccinuri COVID-19
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close