Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Mărturia unei mame care şi-a pierdut fiul în incendiul de la Colectiv: "Spitalele cu secțiile de arşi sunt inexistente în continuare" | Ce mesaj are pentru Piedone

Mărturia unei mame care şi-a pierdut fiul în incendiul de la Colectiv: "Spitalele cu secțiile de arşi sunt inexistente în continuare" | Ce mesaj are pentru Piedone

Alexandru avea 26 de ani şi a murit la o săptămână de la incendiul din clubul Colectiv. Mama sa, Elena, a comentat decizia de azi a instanței în acest dosar şi i-a transmis lui Piedone un mesaj.

Mărturia unei mame care şi-a pierdut fiul în incendiul de la Colectiv: "Spitalele cu secțiile de arşi sunt inexistente în continuare" | Ce mesaj are pentru Piedone
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    12 Mai 2022   •   19:12

Viaţa celor care au pierdut pe cineva în incendiul de la Colectiv nu va mai fi niciodată la fel.

Condamnările şi despăgubirile nu îi vor aduce, însă, înapoi pe cei care au pierit în tragedia de la Colectiv. În urma lor au rămas părinti, fraţi, copiii. 

Alexandru Matei avea 26 de ani şi a murit la o săptămână de la incendiul din clubul Colectiv,el a fost internat la spitalul de Arşi.

Întrebată dacă decizia instanței de azi în urma căreia Cristian Popescu Piedone şi patronii clubului, au fost condamnați la închisoare, îi aduce puţină liniște, mama lui Alexandru a spus.

"În primul rând cred că toți ne bucurăm ca s-a terminat un chin la care am fost supuși 6 ani şi jumate, timp în care unii sau jucat cu nervii noștri.

Mulţi dintre noi, părinţii celor care au pierit acum 6 ani şi jumate, nu mai sunt printre noi, dar nu pot să zic ca s-a făcut dreptate.

Să fim serioși! Sistemul nu a făcut absolut mimic în aceşti 6 ani de zile. Spitalele cu secțiile de arşi sunt inexistente în continuare.

Se moare din cauza incendiilor pe capete şi toţi cei care sunt prinși în tot felul de incendii în ţara ajung în Bucureşti doar ca să plece morți din spital. Nu au nicio șansă! Din acest punct de vedere nu s-a făcut absolut nimic.

În al doilea rând, ca să cuantifici viaţa unui copil la sumele care s-au dat azi drept daune, nu știu ce anume s-a luat în considerație.

Dacă e să facem o comparație cu copiii de la maternitatea Giuleşti de ani de zile, copii care aveau câteva zile şi nu se știe ce șanse de a supraviețui.

Tot procesul ni s-a părut o bătaie de joc din toate punctele de vedere. Din felul în care s-au jucat cu nervii noștri şi hotărârea finală care s-a luat", a spus Elena, mama lui Alexandru Matei. 

Întrebată apoi ce va face cu banii pe care îi va primi drept despăgubiri, dacă o să îi aducă lui Alexandru un omagiu poate, aceasta a precizat: 

"Omagiile le aduc de atunci de când a dispărut, i-am dus mai departe societatea de gameri pe care el a înființat-o. Omagiu cred că îi aducem în fiecare zi prin tot ceea ce facem pentru el.

Nu este lucru și nici unul dintre părinții de acolo cred că nu și-a făcut niște planuri pe aceşti bani. Principalul era ca acest proces să se termine şi să ne liniștim. În sfârșit ne-am liniștit".

Ce mesaj are pentru Cristian Popescu Piedone

"Domnul Piedone ne-a făcut o urare foarte draguță azi, pe care vreau să o reamintesc tuturor părinților care ne jelim copii după atâta timp.

Întradevăr se va face dreptate acolo sus şi în care toți cei care au ceva pe suflet vor plăti într-un fel sau altul.

Nu am văzut niciun om cu păcate în spate care să moara liniștit în locul lui, așa ca domnule Piedone aveți grijă!

Aşa cum ați spus că nu există nicio fecioară în ţară asta referindu-vă la guvern şi la toți cei care sunt la putere şi la butoane, ce concluzie putem trage de aici?

Avem o clasă politică ... vă las pe dvs să puneți pe punctele de suspensie", a mai transmis Elena, mama lui Alexandru Matei care a murit la 26 de ani în incendiul de la Colectiv, pentru News Hour with CNN de la Antena 3. 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close