Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Ziua furiei": Violențe fără precedent în țările musulmane

"Ziua furiei": Violențe fără precedent în țările musulmane

Sunt violențe fără precedent în țările musulmane. În stradă tensiunea este din ce în ce mai mare.

de Ioana Mircea    |    18 Oct 2023   •   19:03

Orientul Mijlociu s-a transformat într-un butoi de pulbere. A început războiul declaraţiilor controversate şi a ameninţărilor directe între liderii politici.

În stradă, tensiunea pare şi mai mare iar protestele devin tot mai violente pe zi ce trece. În Liban, gardurile ambasadei Statelor Unite au fost distruse de manifestanţi.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ecoul se aude şi în Europa unde s-au înmulţit alertele cu bombe şi atacurile puse pe seama convingerilor religioase. Serviciile de Informații ale mai multor state europene au ridicat nivelul de alertă teroristă

Citește și: Ambasadorul Israelului în România, anunț exclusiv privind posibila implicare a Iranului în război: "Suntem pregătiți pentru orice escaladare"

Sunt proteste violente în faţa ambasadei Statelor Unite din Liban. După ce manifestanţii au dărâmat gardurile şi au aruncat cu pietre, soldaţii au ieşit în stradă pentru a dispersa mulţimea. Astfel de scene au fost în toate ţările musulmanem dar şi în alte state.

Şi nordul Iordaniei a fost împânzit de proteste. În Irbid, oraş de graniţă cu Palestina, sute de oameni au protestat întreaga noapte.

Sute de oameni au protestat și în faţa ambasadei Israelului din Coreea de Sud. Toţi au avut pancarte cu pozele civililor morţi în război.

Pe de altă parte, în Turcia protestatarii au forţat gardurile de protecţie amplasate împrejurul unei baze miltare americane. Oamenii au scandat "Palestina Liberă" în timp ce fluturau steaguri negre.

×
Subiecte în articol: Război în Israel
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close