Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Viscolul a închis un aeroport şi zeci de unităţi de învăţământ. Sute de oameni au fost salvaţi de pe drumurile înzăpezite

Viscolul a închis un aeroport şi zeci de unităţi de învăţământ. Sute de oameni au fost salvaţi de pe drumurile înzăpezite

Continuă haosul creat de vreme în România. Aproape 700 de oameni au fost salvaţi de pe drumurile înzăpezite, în nordul Moldovei.

Viscolul a închis un aeroport şi zeci de unităţi de învăţământ. Sute de oameni au fost salvaţi de pe drumurile înzăpezite
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2023   •   18:44

În unele situaţii a fost nevoie de intervenţia a mii de militari şi utilaje pentru a scoate maşinile din nămeţi. Codul roşu care a paralizat nordul Moldovei a fost transformat în cod portocaliu şi va rămâne în vigoare până diseară.

Sute de oameni au rămas blocaţi în maşini pe drumurile din Botoşani. Din cauza nămeţilor care s-au format pe carosabil, a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a salva persoanele blocate.

O femeie de 53 de ani care avea nevoie de dializa a ajuns la spital abia după 10 ore.

Citeşte şi: România, sub avertizare de vreme rea | ANM anunţă prognoza meteo actualizată | Cum va fi vremea în acest weekend

La Vaslui, o ambulanţă a rămas blocată în zăpadă şi nu a mai putut ajunge la un tânăr de 28 de ani cu probleme medicale. Singura salvare a acestuia a fost un tractor al Primăriei.

La Târgu Frumos, Iaşi, s-a lăsat cu scandal din cauza drumurilor blocate de zăpadă.

În cursul nopţii trecute, peste 100 de persoane au fost cazate pe raza municipiului Roman deoarece condițiile meteo și de trafic nu au permis continuarea deplasării. Totodată, 73 de localităţi din judeţul Iaşi au rămas fără electricitate.

În plus, în judeţul Maramureş, o maşină a ajuns în şanţ din cauza poleiului format pe carosabil.

Viscolul puternic a închis aeroportul din Suceava. Până la ora 14 un singur avion a decolat, spre disperarea pasagerilor.

Mai multe zone din Moldova rămân în continuare sub avertizare de cod galben sau portocaliu de vreme rea.

Vezi şi: Vremea rece aduce un nou val de scumpiri. "Se va ridica preţul la materia primă"

×
Subiecte în articol: vremea zapada ninsoare Moldova
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close