Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum faci faţă asteniei de toamnă cu ajutorul masajului

Cum faci faţă asteniei de toamnă cu ajutorul masajului

Acum, când gradele încep să scadă în termometre, iar zilele devin tot mai scurte, multe dintre persoane se pot confrunta cu insomnii, depresie, lipsă de concentrare și fluctuații de apetit, adică cu astenia de toamnă.

Cum faci faţă asteniei de toamnă cu ajutorul masajului
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    27 Sep 2022   •   15:43

Diagnosticul poate fi atriubuit doar dacă ați resimțit aceste simptome timp de trei sezoane la rând și dacă nu s-au ameliorat pe durata verii și a primăverii. Pe lângă sfaturile clasice, primite de la specialiști, descoperim astăzi și o metodă modernă și plăcută de tratament – masajul cu bambus.
 
Astenia de toamnă este o tulburare a dispoziției și, deși nu este o boală, poate avea un impact negativ asupra vieții de zi cu zi. De cele mai multe ori, durează între una și două săptămâni, iar simptomele sunt atât fizice, mentale, cât și emoționale. Cele mai frecvente sunt oboseala, slăbiciunea generalizată, apatia, insomnia ori somnolența, lipsa de concentrare, iritabilitatea și anxietatea.

"Trecem de la vremea caldă la vremea rece, cu ploi, cu presiunea atmosferică e vorba de cum ne putem adapta noi la trecerea asta de la cald la rece.", a spus Dan Bujor modelator cu bambus.


 
Principala cauză a acestei tulburări se află în neurotransmițătorii care reglează funcționarea corpului și a căror activitate nu se adaptează întotdeauna bine la ajustările de lumină, temperatură și orar.

De exemplu, odată cu reducerea orelor însorite este produsă mai puțină serotonină, cunoscută sub numele de hormonul fericirii. Alți factori, cum ar fi revenirea la serviciu și rutina zilnică, precum și un contact mai redus cu prietenii și familia pot contribui, de asemenea, la apariția asteniei. În acest context este important să ne reînnoim regimul de auto-îngrijire și să reflectăm asupra nevoilor noastre. Iar una dintre cele mai bune modalități este terapia prin masaj.

Masajul ajută la eliminarea surplusului de apă, la elasticitatea pielii, tonifierea pielii, eliminarea toxinelor, ajută la cilcul somn – trezire și, bineînțeles, că stimulează foarte mult producția de colagen în corpul nostru
 
În timpul masajului sunt activate punctele de presiune legate de nervul vag, cel care reglează tensiunea arterială. De asemenea, masajul scade producția de cortisol, hormonul stresului, și crește producția de endorfină – hormon cu un rol important în starea de bine.
 
"Din prima ședință clienta poate simți efectul acestui tip de masaj, pentru că o ajută să se relaxeze este foarte relaxant pe lângă că modelează corpul", a mai spus Dan Bujor.
 
Terapia prin masaj este ideală pentru încălzirea corpului, ameliorarea durerilor articulare, reducerea inflamației, manifestări care sunt adesea exacerbate de vremea rece. 
 
Folosesc șase tipuri de bețe, pentru o clientă care vine pentru prima dată folosesc un tip de băț un pic mai gros în circumferință până ce se va adapta organismul, ca să ajung la a 4-a, a -5a la un băț mult mai subțire în circumferință, care este mult mai eficient. Se face pe picioare față, spate, interior, abdomen și brațe.", a mai spus modelatorul.
 
De asemenea, specialiștii recomandă și expunerea zilnică timp de zece minute la soare, cel puțin șapte ore de somn, mai mult timp petrecut cu cei dragi, un regim alimentar bazat pe fructe și legume, dar și exerciții fizice.
 
"Mesajul, sportul și alimentația ne ajută să ne revenim mult mai repede și să ne menținem în formă pe zi ce trece. Sportul face din viața noastră, alimentația să fie una fără abuz în a mânca mai mult decât ne trebuie nouă, chiar dacă ne place. Mersul pe jos, dacă nu le place să meargă la sală. Acasă programe, internetul este plin.", a mai spus acesta.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Elena Mateescu anunță schimbarea drastică a vremii
x close