Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cum să citeşti mai mult. Sfaturi pentru a transforma cititul într-o activitate zilnică

Cum să citeşti mai mult. Sfaturi pentru a transforma cititul într-o activitate zilnică

Librăriile din ziua de azi sunt pline de cărți cu povești incredibile, care ne stârnesc curiozitatea și care acoperă toate domeniile.

Cum să citeşti mai mult. Sfaturi pentru a transforma cititul într-o activitate zilnică
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2023   •   15:30

Sunt și multe bloguri, site-uri, care ne recomandă cărți pe grupe de vârstă, gen de literatură și autor. Și totuși, ne este destul de greu să alegem cărțile potrivite de citit pentru noi sau copiii noștri. Ce ar trebui să facem în cazul acesta, pentru a citi mai mult? Vedem chiar acum câteva idei care ne pot fi de ajutor.
 
Literatura începe să devină importantă încă din copilărie, când curiozitatea și setea de cunoaștere este mai mare și dorești să citești tot felul de cărți pentru copii și povești, trecând, apoi, de la basme, la romane fantastice și apoi la opere literare mai complexe și provocatoare, cum ar fi cărțile psihologice sau cele de dezvoltare personală.

Cărțile spun povești și oferă informații pe care cititorul le transpune în viața sa de zi cu zi. Astfel, modurile în care cărțile citite influențează o persoană sunt numeroase.
 
Cand cartea nu este destul de buna, oamenii tind sa vorbeasca despre autor. Insa, daca exista reactii si oamenii vorbesc chiar despre carte, rezulta ca impactul a fost puternic si merita sa o cititi.


 
Totodată diversificarea genurilor literare pe care le citești poate face experiența mai interesantă și te poate ajuta să descoperi noi pasiuni. Participarea la un club de carte sau utilizarea serviciilor unei biblioteci îți oferă oportunitatea de a discuta despre cărți și de a primi recomandări de la alți cititori entuziaști.

Trebuie să găsim echilibrul între lecturile necesare, obligatorii pentru scoala sau examene şi lecturile de relaxare. Cărțile „de consum”, „de noptieră”, „de metrou sau de tramvai” au rostul lor. Până la urmă, e mai bine să citim ceva decât să nu citim deloc.

Conform unui studiu, 35% dintre români recunosc că nu au citit niciodată vreo carte și doar 16% spun că citesc lunar. Dintre cei care obișnuiesc să citească, cei mai mulți acordă mai puțin de cinci minute pe zi lecturilor.

×
Subiecte în articol: Numai de bine
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close