Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Exerciţii de stretching în maşină, atunci când stăm la semafor, cu specialistul sportiv Cornel Moca

Exerciţii de stretching în maşină, atunci când stăm la semafor, cu specialistul sportiv Cornel Moca

Am tot vorbit despre antrenamentele de stretching care pot fi făcute la sală, acasă şi chiar în aer liber, dar ce ziceţi de o sesiune de exerciţii potrivite pentru momentele petrecute în trafic?

Exerciţii de stretching în maşină, atunci când stăm la semafor, cu specialistul sportiv Cornel Moca
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Mihăilă    |    22 Iul 2021   •   20:40

De exemplu, specialiştii ne recomandă să profităm de fiecare roşu la semafor pentru a face puţină mişcare. Deşi pare greu de crezut, este posibil.

Înainte de a începe orice antrenament e important să ştim care este poziţia corectă pe care trebuie să o avem atunci când şofăm.

"Scaunul trebuie să stea cât mai mult pe verticală, dacă l-am avea foarte mult pe spate am avea tendinţa să ne ducem către înainte, am rotunji umerii şi am pune presiune pe partea toracală şi pe zona cervicală. Iar automat, nici zona lombară nu va sta într-o poziţie favorabilă. Vă recomand scaunul cât mai pe verticală, să aveţi un unghi destul de bun ca flexie a genunchiului, la fel şi braţele, nu staţi cu braţele întinse şi nici cu ele prea flexate, aproape de volan", a declarat Cornel Moca, specialist sportiv.

Odată ajustată poziţia, putem începe şi mini-antrenamentul nostru de stretching.

"În primul rând, spatele fiind drept, scaunul corect ajustat, prindem uşor de cap şi tragem în lateral, menţinem 10-15 secunde, apoi schimbăm. Umărul opus trebuie să fie coborât. Dacă tragem de cap, în niciun caz nu vom ridica şi umărul, ci îl vom coborî destul de mult pentru a se întinde bine, bine muscultaura gâtului", a mai explicat specialistul.

Ulterior, la următorul semafor de culoare roşie putem să ne focalizăm atenţia către musculatura pieptului. 

"Vom pune palmele în spate, vom prinde de tetieră şi tragem cât putem de mult, ţinem cont şi de faptul că bărbia ar trebui coborâtă ca şi cum am vrea să lipim ceafa de suport, tragem şi întindem. Mijlocul, la fel, încercăm să nu îl ţinem în extensie, să îl înfingem cât de mult putem în scaun şi tragem. Menţinem 10-15 secunde. O să simţiţi un streching şi în zona aceasta, care e un sentiment extrem de plăcut când eşti tensionat", spune Cornel Moca.

Următorul exerciţiu este pentru musculatura spatelui, considerată extrem de importantă. 

"Încrucişăm degetele şi întindem cât de mult putem în faţă, tragem umerii către înapoi, da? Omoplaţii să fie traşi către înapoi, capul la fel, bărbia ca mai devreme pentru a ţine într-o poziţie neutră cervicala, menţinem 10-15 secunde. După cum bine vedeţi, am încrucişat degetele, mi-am întins şi musculatura antrebraţului, practic am întins şi braţele făcând această mişcare", a precizat specialistul sportiv.

Şi, dacă încă nu aţi ajuns la destinaţie, antrenamentul poate continua. 

"Punem o palma deasupra genunchiului şi ţinem genunchiul într-o poziţie fixă şi tragem cât putem pentru a răsuci trunchiul. Menţinem 10-15 secunde, veţi simţi o durere, dar plăcută de relaxare şi detensionare. Şi după vom schimba, punem palma pe piciorul opus, tragem cât putem de mult.

Încă un exerciţiu care poate fi făcut şi ajută musculatura fesierilor şi totodată pirfiromul, care are legătură strânsă şi cu durerile lombare. Dar recomand să fie făcut atunci când aveţi mai mul timp şi nu staţi la semafor, deoarece veţi trece un picior deasupra genunchiului şi veţi menţine undeva la 20 de secunde.

Totodată am un unghi de 90 de grade, apăs pe cât posibil pe genunchi pentru a rămâne într-o linie dreaptă. O să simţiţi cum se întinde musculatura fesierului drept, în cazul meu, şi a piriformului", a mai explicat Cornel Moca.

Fiecare exerciţiu poate fi repetat de mai multe ori.

×
Subiecte în articol: Numai de bine stretching Cornel Moca
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close