Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Numai de bine Cinci greşeli frecvente după ce cumpărăm o plantă

Cinci greşeli frecvente după ce cumpărăm o plantă

S-a întâmplat, ca la scurt timp după ce aduceţi în casă o plantă, să se ofilească? S-a întâmplat să îi cadă florile şi bobocii? Sunteți indignați că se întâmplă aceste lucruri, deși ați udat-o, ați mutat-o într-un ghiveci mai mare și i-ați pus îngrășământ. Se întâmplă tocmai pentru că le-aţi făcut.

Cinci greşeli frecvente după ce cumpărăm o plantă
de Iulia Gorgorin    |    27 Noi 2020   •   17:30

Oana Matei, inginer horticultor vă arată ce să nu faceţi atunci când cumpăraţi o plantă.

''Prima și cea mai mare greșeală pe care o facem atunci când aducem o floare nouă în casă este să îi schimbăm ghiveciul. Mulți văd ghiveciul și spun că e prea mic pentru planta pe care am cumpărat-o. Mai ales dacă avem de-a face cu o plantă  înflorită. Poate să îi fie fatal. Ghiveciul nu se schimbă, decât în momentul în care planta este din reapaus. Acesta este în mare majoritate, primăvara. Schimbăm ghiveciul plantelor, numai în momentul în care rădăcinile au ocupat întregul volum de pământ și ies prin orificiile de scurgere.

Al doilea lucru pe care îl facem greșit este să schimbăm pământul. Florile vin din sere cu un amestec special si are nutrienți necesari plantei. Nu este nevoie să fie schimbat. Pământul se schimbă o dată la un an, o dată cu transplantarea.

A treia greșeală pe care o facem este în momentul în care  transplantăm, să scoatem acele pastile de turbă în care au înrădăcinat marea majoritate a plantelor, in special butașii.

Înca o greșeală este să fertilizăm planta imediat ce am adus-o începem să îi dăm de mâncare mult. De ce e greșim, pentru că multe dintre ele, cele care provin din florării, au deja îngrășăminte în pământ și sunt îngrășăminte cu eliberare lentă, iar ce facem noi este să venim cu suprafertilizare care poate să afecteze foarte tare rădăcinile plantei, chiar să o ardă.

Recomandarea este ca în momentul în care aducem o plantă în casă, să nu o punem la un loc cu celelalte. Există posibilitatea ca planta nouă să aibă dăunători. Sunt cinci aspecte de care trebuie să ţinem cont dacă vrem să avem o plantă frumoasă şi sănătoasă acasă, imediat ce am adus-o. Sunt Oana Matei şi vă aştept pe ingrijireaflorilor.ro şi pe Facebook, în comunitatea ''îngrijirea florilor'', a spus Oana Matei.

×
Subiecte în articol: oana matei plante Numai de bine greseli flori
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close