Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Masajul scalpului, un răsfăţ pentru piele şi păr

Masajul scalpului, un răsfăţ pentru piele şi păr

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 15:57 16 Feb 2023 Modificat la 15:58 16 Feb 2023
masaj scalp rasfat piele par
Masajul scalpului, un răsfăţ pentru piele şi păr

Deși durează cel mult o oră, acesta garantează efecte rapide, iar specialiștii îl recomandă mai ales în zilele în care ne simțim extenuați.

"De regulă, masajul capilar începe din zona cervicală, se masează ușor. Aici, în zona aceasta, aveam și niște ganglioni, un ușor drenaj limfatic se face. În zona cervicală avem truchiul cerebral cu toți nervii care intră în cerebel, e foarte important să relaxăm și zona cervicală, nu doar cea capilară. Se fac mișcări ușoare, blânde, presiune foarte mică.", a spus Alexandra Gabriela, maseur.

Este important ca masajul să fie delicat, deoarece prea multă forță ar putea avea efectul opus, provocând ruperea părului și iritarea pielii.

" Cred că toată lumea știe că primul beneficiu e înlăturarea stresului de zi cu zi, reduce oboseală, ne ajută la circulația sanguină, stimularea metabolismului celular și, dar nu neapărat, unul din efectele secundare – creșterea firelor de păr, creșterea părului, redobândind și fermitatea și strălucirea.  Are efecte nu doar în zona capilară, cât și asupra întregului organism, ne ajută la relaxarea fizică și emoțională."

Dacă îți dorești un păr mai bogat, pentru a optimiza beneficiile masajului sunt recomandate și uleiurile care întăresc firul de păr și îl ajută să crească mai reepede. O alegere bună este uleiul de ricin sau cel de cocos.

Pentru masajul capilar se recomandă de două ori pe săptămână, dacă consideră că este nevoie de mai mult se poate și de trei ori pe săptămână. Se îmbină foarte bine cu masajul facial și tratamentele cosmetice.

"Eu aș recomanda nu doar de 2-3 ori, se poate și în fiecare zi, pentru că viața e foarte, foarte dificilă și ne relaxează foarte mult."

Recomandați clientelor să își facă și automasaj capilar?

Da, se recomandă regulat. Mișcări foarte ușoare, nu se aplică presiune, este un masaj foarte blând, se începe de regulă din zona cervicală sau ușor zona pieptului, apoi zona cervicală și începem să facem mișcările de jos în sus spre zona capului. Sunt mișcări circulare, mișcări foarte, foarte ușoare. Repet, nu se aplică presiune, este o zonă destul de sensibilă și de aceea se fac manevrele cât mai ușor și blând, nu este deloc greu, iar pentru automasaj se recomandă trei – patru minute sunt chiar suficiente."

Masajul poate fi făcut pe uscat – fără a folosi niciun produs, sau în timp ce îți speli părul, folosindu-te de un ulei sau chiar de șampon.

"Sunt bune și periile, dar foarte mare atenție pentru că ele pot irita pielea scalpului. De regulă, recomand cu degetele, este cel mai sigur, mai sunt și alte ustensile din diferite cristale, dar la fel, trebuiesc mânuite cu prudență și foarte ușor."

Specialiștii ne asigură că nu ar trebui să ne panicăm dacă în timpul mesajuli sau după observăm că am pierdut prea mult păr. Conform acestora, este doar păr mort, care va fi înlocuit.

"Este un masaj potrivit și pentru copii, pentru bebeluși nu este încă recomandat, sau doar în cazul în care medicul consideră că este recomandat, dar în general masajul capilar este pentru toate vârstele."

×
x close