Imaginați-vă o metodă blândă, dar extrem de eficientă, care nu doar că ameliorează durerea, dar și accelerează procesul de vindecare al corpului, având numeroase beneficii cum ar fi reducerea durerii și inflamației, precum și îmbunătățirea mobilității.
Cu toate acestea, este important ca această terapie să fie făcută doar sub supravegherea specialiștilor și să se țină cont de contraindicații pentru a evita complicațiile.
"Exact cum spune și denumirea – electroterapie înseamnă să folosim curentul în așa fel încât să îl folosim în scop medical, ca să ajutăm organismul în urma unui traumatism să se recupereze mai repede, dacă avem probleme reumatice, dacă avem edem. Sunt foarte multe probleme medicale pe care le tratăm cu electroterapie.", a spus medicul ortoped Tarek Nazer.
Electroterapia poate fi utilizată și în beneficiul sportivilor sau a celor care își doresc să își dezvolte masa musculară. În acest caz, electroterapia poate fi integrată în programele de antrenament pentru a îmbunătăți performanța, a accelera recuperarea după efort și a spori creșterea musculară.
"Atunci când vorbim de electroterapie, este o metodă folosită de peste 200 de ani și este încă folosită pentru că s-a dovedit că este o metodă ieftină, capabilă să trateze mai multe afecțiuni și una foarte convenabilă. Specialitățile care le folosesc de obicei sunt reumatologia, ortopedia și neurologia.
Doar prin combinarea diferitelor tehnici terapeutice se poate obține o abordare holistică și eficientă în îngrijirea pacientului.
Contrar a ceea ce s-ar putea crede, aceasta nu provoacă disconfort, ci dimpotrivă, ajută la eliminarea durerii. Primele beneficii pot fi observate după doar câteva ședințe de tratament, iar pentru rezultate optime, specialiștii pot recomanda o serie de cel puțin 10 ședințe consecutive. Acest lucru poate duce la ameliorarea imediată și de lungă durată a simptomelor, oferind pacienților o cale către o viață mai confortabilă și fără durere.