Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Bogdan Pîrlog, procurorul care l-a ameninţat pe preşedintele României

Bogdan Pîrlog, procurorul care l-a ameninţat pe preşedintele României

De ceva vreme justiția a ajuns ca o nava eșuată, lovită din interior de valurile de activism generate de personaje care au uitat că în codul deontologic magistratul are niște limite peste care nu se poate trece.

Bogdan Pîrlog, procurorul care l-a ameninţat pe preşedintele României
de Bianca Nae    |    Adina Anghelescu    |    02 Iul 2021   •   19:59

Magistratul este obligat să se abțină de la exprimarea a convingerilor politice în orice mod și nu are voie să discute despre anchete aflate pe rol sau procese aflate în stare de judecată. Dar ce folos că scrie în lege ceva când magistratul, cu de la sine putere, se poziționează deasupra.

Unul dintre cei mai vocali magistrați din ultimii ani este Bogdan Pîrlog care a apărut de mai multe ori în constelația magistraților protestatari împotriva legilor justiției date de fosta guvernare PSD.

Tot el este cel care a vorbit ca un doct în public în diverse interviuri despre dosare care nu au fost finalizate. Până acum unul dintre ele este dosarul 10 August la baza căruia stă chiar procesul verbal semnat de mâna sa.

Promovat Ajunct la Parchetul Militar Teritorial, fix după deschiderea acestui dosar în timpul mandatului de procuror general a lui Augustin Lazăr, Pîrlog joacă pe degete politica judiciară.

El a ieșit în evidență prin voce și talentul de a deschide dosare penale chiar și acolo unde competența Parchetului Militar nu există.

Personaj controversat implicat în mai multe povești cu rezonanță

Bogdan Pîrlog a atacat constant secția pentru investigarea a infracțiunilor din justiție şi a cerut chiar desființarea acesteIa și asta în condițiile în care a și candidat pentru șefia la aceste structuri.

Nu a fost să fie, notă mică nu l-a validat. 3,25, atât a obținut. Concursul a fost de câștigat detașat de Adina Florea.

Zeci de procurori militari au făcut sesizări împotriva lui

I se reproșează că ar fi încălcat ierarhia și nu şi-a anunțat șeful atunci când s-a autosesizat. Presa a alocat spații importante și dezvăluirilor cu privire la activitatea procurorului militar în cadrul unei misiuni din Afganistan. A fost repatriat la cererea comandantului misiunii care l-a acuzat de comportament necolegial.

Voci din Parchetul General spun că este procurorul de serviciu pentru că, se sesizează extrem de repede în anumite situații pe chestiuni care s-au dovedit uneori a nu fi de competența Parchetului Militar. Un exemplu în acest sens este dosarul deschis de el privind presupusul filaj al unor jurnaliști și magistrați care s-au văzut la o bere, la un bar din strada Eminescu. Pîrlog a considerat că acțiunea a fost executată de un serviciu militar.

Cel mai nou și răsunător scandal în care Pîrlog s-a luat la trântă cu instituțiile statului este legat de decizia CCR cu privire la SIIJ. În context până și președintele României, Klaus Iohannis nu scapă neciufulit.

Mai multe detalii vedem, pe larg, în materialul de mai jos.

×
Subiecte în articol: Adina Anghelescu Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close