Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Punctul de întâlnire Sociologul Marius Pieleanu: Nu este exclus ca PNL să se rupă dacă Orban pierde alegerile

Sociologul Marius Pieleanu: Nu este exclus ca PNL să se rupă dacă Orban pierde alegerile

Sociologul Marius Pieleanu a comentat la Antena 3, poziția lui Ludovic Orban în cadrul PNL şi riscurile care pot apărea în caz că Florin Cîţu va câştiga alegerile din septembrie.

Sociologul Marius Pieleanu: Nu este exclus ca PNL să se rupă dacă Orban pierde alegerile
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Iul 2021   •   22:18

Întrebat dacă Ludovic Orban este în cadrul organizației un fel de Ronaldo a cărui plecare ar putea prăbuși interiorul PNL, sociologul Marius Pieleanu a spus că acest lucru este posibil pentru liberali vechi care au încredere în Orban.

„Pentru cei care îl susțin pe Orban în interiorul PNL-ului da. De altfel, discuția care merită la un moment dat să o facem, poate în viitor, este în ce măsură există riscul în interiorul PNL-ului ca atunci când Florin Cîţu va câștiga alegerile, vechiul PNL, pe o tradiție cu care ne-a obișnuit deja, să își facă un alt partid în frunte cu domnul Orban. Asta este o discuție serioasă.

„Măcelul" de acum nu ar trebui să dureze o eternitate. Cu o guvernare șchioapă, cu o guvernare în parteneriat, în care nu ai tot controlul, când mai ai două partide politice alături pot face un alt grup parlamentar.

Orban are suficienți oameni și la Cameră și la Senat. La alegeri le trebuie doar 5% ca să intre în viitorul parlament. Eu o văd extrem de fezabilă", a spus sociologul Marius Pieleanu la "Punctul de Întâlnire" de la Antena 3.

×
Parteneri
Imagini sfâşietoare de la înmormântarea lui DJ Lalla, la Turda
x close