Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Primele blocuri verzi din România, construite la Oradea

Primele blocuri verzi din România, construite la Oradea

Oradea va avea primele blocuri verzi. Construcțiile independente energetic vor fi acoperite în totalitate cu panouri fotovoltaice, iar costurile de încălzire vor fi zero.

Primele blocuri verzi din România, construite la Oradea
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Dec 2022   •   17:46

Un bloc verde cu 19 apartamente urmează să fie ridicat în municipiul Oradea până la sfârșitul anului viitor. Vor fi montate zeci de panouri fotovoltaice pe acoperișul clădirii cu trei etaje. Cu energia obținută vor fi alimentate toate spațiile comune: casa scării, lifturile și stațiile de încărcare pentru mașinile electrice.

Datorită investițiilor de ultimă generație, costurile de încălzire vor fi de 0 lei.

Blocul va avea o izolaţie specială şi materiale garantate pentru zeci de ani. Mai mult, pentru construcție vor fi folosite materiale reciclabile sau reutilizabile, precum cărămidă și grinzi provenite din demolări sau plastic reciclat. Aceste blocuri au primit astfel cea mai înaltă certificare de la noi în materie de consum redus de energie.

Locatarii vor trebui să mai plătească doar curentul electric folosit pentru electrocasnice și micile cheltuieli de întreținere precum serviciile pentru deșeuri sau curățenie.

Aproximativ 90.000 de euro ar urma să coste un apartament cu două camere în singurul bloc independent energetic din Oradea.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close