Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Nicoleta Radu (PAID România): "Asigurarea obligatorie este doar primul pas pentru o protecţie totală"

Nicoleta Radu (PAID România): "Asigurarea obligatorie este doar primul pas pentru o protecţie totală"

Seria de dezastre naturale care au lovit România în ultima vreme scoate la iveală și nepăsarea autorităților, dar și lipsa de informare a populației. Cifrele ne arată că, din păcate, puțini români au înțeles că asigurarea obligatorie le poate salva avuția în caz de inundații, alunecări de teren sau cutremure.

de Ioana Ciobanu    |    10 Oct 2023   •   12:04

Se schimbă însă și legislația, iar toate detaliile le-am aflat la conferința Liniștea de după dezastru. Asigurarea obligatorie a locuințelor – soluții salvatoare.

"Protecţia această prin asigurare este, desigur, benefică atâta vreme cât România este o ţară expusă riscurilor naturale de cutremur, alunecare de teren şi inundaţie. Asigurarea obligatorie este numai primul pas în asigurarea locuinţei. Desigur, pentru a avea o protecţie totală ar trebui să avem atât asigurarea obligatorie, cât şi o asigurare facultativă care să ne asigure locuinţa şi pentru alte riscuri decât cele pe care noi le-am menţionat şi pentru valoarea întreagă a locuinţei.

Ce poate fi făcut pentru a creşte gradul de cuprindere este clar vorba de o lipsă de informare şi de o lipsă de educaţie financiară la nivelul cetăţenilor României şi aici avem de lucru cu toţii, de la societăţile de asigurări, Autoritatea de Supraveghere Financiară, până la autorităţile locale şi centrale. Fără o implicare şi a autorităţilor locale şi centrale în transmiterea mesajelor noastre către populaţie nu va fi chiar aşa de uşor să pătrundem în mintea şi sufletul oamenilor pentru a înţelege cât este de important a avea o asemenea protecţie financiară", a declarat Nicoleta Radu, director general PAID România.

×
Subiecte în articol: PAID România Inteligentă
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close