Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Ce să facem în situații dificile, când nu știm cum să reacționăm. Psiholog: "Să înlocuim frica de a încerca, teama de eșec"

Ce să facem în situații dificile, când nu știm cum să reacționăm. Psiholog: "Să înlocuim frica de a încerca, teama de eșec"

Ni se întâmplă des să fim în situații în care nu știm cum să reacționăm. Așa că ne întrebăm cu toții…Ce facem totuși cand nu stim ce să facem? Psihologul Yolanda Crețescu ne spune cum să reacționăm într-un astfel de moment.

Ce să facem în situații dificile, când nu știm cum să reacționăm. Psiholog: "Să înlocuim frica de a încerca, teama de eșec"
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    Mia Lungu    |    31 Mai 2021   •   09:17

"Interesant este cum separăm. Avem două întrebări într-una: Ce facem? și Ce anume știm să facem?", a explicat psihologul, la Antena 3.

"Sunt oameni care dezvoltă teamă de nou, de succes, sau anxietatea de eșec. De aici plecăm, de la cum răspundem pentru noi. Ce știm.

Noi avem trei piloni de rezistență în viață: ce am, ce știu, ce pot. Ceea ce știu este o combinație dintre acești trei piloni.

Important este să avem întotdeauna curiozitate și să înlocuim frica de a încerca, teama de eșec, cu curiozitatea încercării. Prin simpla experiență, prin simpla acțiune întreprinsă, să ne pregătim emoțional.

Ne e frică să suferim. Norocul nostru este că autoreglarea face că creierul să caute soluții să te scoată de acolo. Și atunci, încetul cu încetul, reușim să avem mici experiențe care să ne îndepărteze de sursa de frică. Ce știm că nu știm este că putem să facem orice, minus acea experiență negativă.

Ce facem când nu știm ce să facem? Să experimentăm. Să ne expunem situației."

 

×
Subiecte în articol: Yolanda Crețescu psiholog
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close