Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Esteticianul Daniela Diveică, despre vergeturi: Dacă nu le tratăm odată apărute putem trăi cu ele pe tot parcursul vieții

Esteticianul Daniela Diveică, despre vergeturi: Dacă nu le tratăm odată apărute putem trăi cu ele pe tot parcursul vieții

Vergeturile pot fi prezente atât la adulți, cât și la copii. Ele apar după ce pielea este supusă unei dilatări bruște, ca urmare a procesului de dezvoltare a corpului sau a schimbărilor bruște de greutate. Chirurgul estetician Daniela Diveică a vorbit la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea” despre modul în care se formează și cum le putem combate.

Esteticianul Daniela Diveică, despre vergeturi: Dacă nu le tratăm odată apărute putem trăi cu ele pe tot parcursul vieții
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    14 Mai 2021   •   10:10

„Sunt niște rupturi la nivelul fibrelor de colagen și elastină. Ele apar de regulă când avem fluctuații mari de greutate, apar în perioada de creștere a copiilor. În momentul în care cresc pielea este dispusă unei distensii foarte mari și bruște.”, spune esteticianul.

Hidratarea este esențială în tratarea vergeturilor, dar apariția acestora este influențată și de moștenirea genetică.

Hidratarea atât din exterior, cât și din interior, este necesară și în timpul sarcinii, când pielea se dilată foarte mult și se formează vergeturile:

„Să avem o hidratare foarte bună, să menținem un nivel al hidratării straturilor superficiale și profunde suficient de bun. Hidratarea din exterior, dar și din interior.”

Femeile sunt mai expuse apariției vergeturilor decât bărbații. 

„Bărbații au o piele un pic diferită de cea a femeilor. Tipul lor de colagen și de elastină este mai bun, de aceea bărbații îmbătrânesc puțin mai frumos și mai lent decât femeile.”, spune esteticianul. 

Vergeturile trebuie tratate imediat după apariție

Daniela Diveică ne sfătuiește să tratăm vergeturile de timpuriu. Trecerea timpului va face mai dificilă îndepărtarea acestora: 

„Dacă nu le tratăm odată apărute putem trăi cu ele pe tot parcursul vieții. Sunt de două categorii. Cu cât sunt mai recente, cu atât au o culoare mai roșiatică. Cu cât sunt mai vechi se albesc. Atunci este un pic cam tardiv să le împiedică evoluția. Când sunt roșii și recente sunt proaspăt rupte și se mai pot încă repara cu tratamente ablative, cu tratamente cu o tehnologie mai performantă care să inducă în interiorul pielii energie care să ajute la repararea fibrelor de colagen. ”

În cazul femeilor însărcinate, tratamentul pentru vergeturi se face după perioada sarcinii și a alăptării. 

Colagenul este substanța din organism care combate apariția vergeturilor. Nivelul de colagen din piele este influențat de moștenirea genetică, dar poate fi îmbunătățit de suplimentele alimentare: 

„Nu există o soluție bună la toate. O importanță foarte mare o are moștenirea genetică. Sunt o grămadă de suplimente alimentare pe piață care promit că suplinesc colagenul sau îl îmbunătățesc, dar trebuiesc luate într-o perioadă foarte lungă și în cantități foarte mari ca să fie cât de cât eficiente.”

 

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close