Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Rinoplastia, între moft şi necesitate. Dr. Nico Ferariu: "Un nas modificat nu aduce şi vânătăi"

Rinoplastia, între moft şi necesitate. Dr. Nico Ferariu: "Un nas modificat nu aduce şi vânătăi"

Astăzi discutăm despre rinoplastie. Vedem când este vorba despre moft și când despre necesitate. Doctor Nico Ferariu ne spune ce avem de făcut înainte de operația pentru micșorare a nasului, dar și după, astfel încât să nu rămânem cu urme.

Rinoplastia, între moft şi necesitate. Dr. Nico Ferariu: "Un nas modificat nu aduce şi vânătăi"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Andreea Cigolea    |    07 Oct 2022   •   11:23

"Vorbim despre necesitate atunci când nasul nu este în armonie cu celelalte trăsături ale feței, atunci când ne deranjează aspectul nasului. Fie că are o proiecție prea înaltă, fie că nu ne place vârful nasului, fie că nările sunt prea largi sau prea mari.

La fel, vorbim despre situații medicale atunci când avem nevoie de o rinoplastie postraumatică. Vorbim despre rinoseptoplastie, atunci când trebuie să corectăm septul, când avem și probleme de respirație.

Pregătirea necesară pentru o rinoplastie

La orice operație trebuie să știm că va fi o evaluare preoperatorie. Vorbim de un consult preoperator. Medicul poate să ceară şi o radiografie sau un CT în situaţii dificile.

Se evaluează nasul preoperator, se fac fotografii. Inainte de operaţie trebuie să facem un set de analize.", a spus medicul Nico Ferariu, vineri, în cadrul rubricii Sfat de sănătate de la Antena 3.

Intervenția chirurgicală presupune o internare de 24 de ore într-un spital, pe o secție de specialitate. Mai avem și indicațiI postoperatori.

Cu toții avem o idee despre cum am vrea să avem nasul. Doar că trebuie să ținem cont, la fel cum am început discuția noastră, că este foarte importantă armonia. Nasul este centrul armoniei fețe și atunci trebuie ca proporțiile feței să fie păstrate. 

Recuperarea după o rinoplastie

Vânătăile nu dor. Avem un edem și putem să avem echimoza în ochelari, care apare după o fractură de piramidă nazală.

După o rinoplastie nu ne deranzează durerea, ci mai degrabă simţim o presiune pe care o resimțim, care este controlată foarte bine cu un tratament medicamentos.

Imediat după operație, pacientul se trezește cu 2 atele siliconice, câte o atelă în fiecare nară, care se pun pentru a susține septul în poziția în care a fost pus în operație.

Dar şi de o atelă de rășină va susţine oscioarele nasului în poziția respectivă, astfel încât să se sudeze.

Ceea ce înseamnă că în următoarea săptămână până când se îndepărtează atelele, trebuie să avem grijă să dormim cu capul ridicat. 

Să nu dormim cu fața în pernă, pentru că noi de fapt, vrem să protejăm un rezultat operator și vrem ca rezultatul să fie așa cum a fost pe masa de operație.

Nu vorbim de dureri foarte mari, nu mai vorbim de mult de acele meșele despre care știe toată lumea și de faptul că nu putem respira. Se respiră foarte bine postoperator, fără nicio problemă. 

Avem foarte multe beneficii, dar ca orice intervenție chirurgicală implică și riscuri, și riscurile le află pacientul înainte de operație.", mai spune medicul.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate Nico Ferariu
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close