Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Un român a inventat aparatul care îi fereşte pe copii de răcelile de toamnă. Se foloseşte cu 2 săptămâni înainte de intrarea în colectivitate

Un român a inventat aparatul care îi fereşte pe copii de răcelile de toamnă. Se foloseşte cu 2 săptămâni înainte de intrarea în colectivitate

Sarea este folosită în scop terapeutic de mii de ani. Aerosoli sau băile sărate au adus remedii importante pentru mai multe afecțiuni, dar mai ales pentru cele respiratorii.

Un român a inventat aparatul care îi fereşte pe copii de răcelile de toamnă. Se foloseşte cu 2 săptămâni înainte de intrarea în colectivitate
Sursa foto: Freepik.com
de Georgiana Adam    |    28 Aug 2023   •   11:30

Specialiștii spun că folosit cu 2 săptămâni înainte de intrarea copiilor în colectivitate, inhalatorul salin îi va feri de virozele respiratorii de sezon.

Aparatul inventat de un român se folosește în mai multe state europene. 

Saltmed este un sistem care reușește să ducă la un alt nivel ceea ce poate să facă un astfel de tratament în problemele respiratorii., a spus Constantin Pascu, inventatorul Saltmed.

Utilizarea inhalatorului salin acasă, cu 2 săptămâni înainte de intrarea copilului în colectivitate, ajută la întărirea imunității sistemului respirator în fața virozelor de sezon. La copii, banalele infecții respiratorii pot crea probleme deosebite.

“Sunt considerate normale în jur de șase-opt infecții respiratorii de căi respiratorii superioare într-un an. 50% din ce se prezintă în cabinet sub vârsta de 5 ani sunt tot infecții de căi respiratorii superioare și inferioare. O parte dintre ele vin pe fondul unor boli cronice care există și la copil. Din păcate, astmul bronșic este una dintre situații. Ne confruntăm cu wheezing la foarte mulţi copii. 25% dintre cazuri, din păcate, merg spre agravare și fac pneumonii interstiţiale. Episoadele de boală se pot repeta și pot apărea suprainfectările bacteriene.”, a spus medicul de familie Valeria Herdea.

“Atunci când un copil face șase-șapte episoade de pneumonie interstiţială obstructivă, acesta se chinuie dramatic, la fel şi părinţii. Primește tratament cu foarte multe antibiotice și vine cu flora intestinală dezechilibrată. Antibioticele nu vor rezolva niciodată toate situațiile. Antibioticele, din păcate, vor produce foarte multe efecte secundare. Pentru noi e important să recomandăm pacientului în general tratamentul cel mai simplu și cel mai eficient. Ca medici de familie utilizăm haloterapia cu foarte mult succes.”, a mai spus aceasta.

Specialiștii spun că un alt avantaj al acestei terapii este lipsa efectelor secundare.“Cauţi să asiguri starea de confort a copilului și de-abia după aceea te gândești cum să faci ca acel tratament pe care tu îl folosești să nu creeze niciun disconfort.”, a mai spus medicul de familie.

Haloterapia îndeplinește astfel condițiile ideale. “Astăzi avem acest avantaj de a avea un astfel de remediu la îndemână, care ne oferă siguranță în folosire, lipsa efectelor secundare şi eficiență.

Ca în oricare altă afecțiune, este mai ușor să previi decât să tratezi. Folosirea timp de 2 săptămâni a inhalatorului salină înainte de intrarea în colectivitate va feri copilul de virozele respiratorii de sezon.

Pentru noi, cel puțin, Saltmed rămâne o posibilitate de a crește calitatea vieții copilului.”, a mai declarat medicul.

Utilizarea inhalatorului salin înainte de intrarea copilului în colectivitate ajută la întărirea imunității sistemului respirator, lucru care îi scutește pe cei mici de alte complicații, mai ales când vorbim de clasicele răceli de toamnă.

×
Subiecte în articol: raceli copii SaltMed colectivitate
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close