Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Șansă la viață pentru Vasile, bărbatul bolnav de cancer tratat cu nepăsare de autorități. Mihai Gâdea i-a dat vestea, în direct, la "Sinteza zilei"

Șansă la viață pentru Vasile, bărbatul bolnav de cancer tratat cu nepăsare de autorități. Mihai Gâdea i-a dat vestea, în direct, la "Sinteza zilei"

Vasile Buzatu are 54 de ani, suferă de cancer de pancreas și de opt luni face citostatice. Luni, 26 aprilie, ar trebui să meargă la Institutul Cantacuzino din București să i se pună un stent la ficat - și asta ar trebui să se întâmple urgent.

Șansă la viață pentru Vasile, bărbatul bolnav de cancer tratat cu nepăsare de autorități. Mihai Gâdea i-a dat vestea, în direct, la "Sinteza zilei"
de Gabriel Dano    |    22 Apr 2021   •   21:43

Însă, nu poate ajunge la București din cauza a două teste COVID: unul pozitiv și unul negativ, la cinci zile distanță. Bărbatul a trimis la DSP o scrisoare în care îi roagă să-l lase să plece la București pentru operația de care depinde viața sa.

Peste 14 zile după ce iese din izolare ar putea fi prea târziu pentru el. DSP Dolj, reprezentantul Ministerului Sănătății în județ, i-a răspuns că nu poate să-i permită deplasarea în această situație. Și precizează că dacă i se agravează situația... poate i se va permite.

"În cazul cuiva care este bolnav de cancer de pancreas dacă se înrăutățește starea sa de sănătate ar putea să fie prea târziu. Unii oameni se comportă de parcă nu ar lucra la Ministerul Sănătății, ci la pompe funebre", a spus Mihai Gâdea, care a prezentat cazul acesta sfâșietor în ediția de joi a emisunii "Sinteza Zilei":

Elena Michitele, femeia care are grijă de Vasile Buzatu, a vorbit la Sinteza Zilei despre drama prin care trece acesta.

"Telefonic mi s-a spus că pot să chem ambulanța dacă se simte rău din punct de vedere COVID, nu din cauza bolii pe care o are. Eu am spus că a-l duce la spital e cea mai simplă variantă, doar că acolo îl îmbolnăvesc de COVID și nu vrem asta.

Le-am cerut să mi se spună în baza căror legi nu pot să obțin o derogare fiind negativ. Astăzi i-am făcut și al doilea test, tot așa, apelând la o clinică privată, singura din Craiova care face teste la domiciliu. Dar, mi-e teamă că până mâine la ora 16.00 să nu fie foarte târziu. (...)

Până îl scoate DSP-ul din izolare, că vine weekendul, chiar dacă are două teste, eu cum ajung cu el la București. Pentru că am posibilitatea să-l duc cu mașina, dar nu vreau să am probleme cu legea. Îl așteaptă acolo, la 'Cantacuzino', am nume de medic chirurg. 

Am vorbit cu cei de acolo - ei mi-au spus că nu au nicio putere, că le pare rău. Nu știu ce să mai fac, chiar sunt într-o mare dilemă", a mărturisit femeia.

După ce Mihai Gâdea a prezentat cazul la Sinteza Zilei a venit și ajutorul pentru Vasile

Mihai Gâdea i-a dat vestea, în direct, Elenei MIchitele, femeia care i-a oferit un loc de muncă și un acoperiș deasupra capului și care s-a implicat pentru salvarea bărbatului.

"Am o veste extraordinară pentru dvs.: un om cu un suflet remarcabil, un om extraordinar, mi-a scris și după emisiune vă sun și vă spun cum rezolvăm problema. Nu am permisiunea să o spun pe post, însă considerați, în acest moment, problema rezolvată", a spus Mihai Gâdea.

Deputatul PSD Laura Vicol, sare în ajutorul lui Vasile: "Prețuiți viața unui om?”

Deputatul PSD Laura Vicol a publicat o scrisoare deschisă adresată noului ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, prin care atrage atenţia asupra unui bolnav de cancer care vrea să trăiască, dar se loveşte de birocraţia din România.

În scrisoarea deschisă adresată noului ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, deputatul PSD Laura Vicol solicită intervenţia de urgenţă în cazul unui bărbat bolnav de cancer din Craiova care cere cu disperare ajutor pentru a face o operaţie urgentă, dar se loveşte de birocraţia din ţara noastră.

Omul suferă de cancer la pancreas, dar înainte de a trata această problemă are o încercare şi mai grea. Medicii de la Institutul Cantacuzino trebuie să-i monteze un stent la ficat. Din păcate, bărbatul nu poate ajunge în Bucureşti pentru că a fost a fost testat pozitiv COVID-19.  

„Doamnă ministru, Prețuiți viața unui om? Ați auzit apelul disperat pe care domnul Buzatu Vasile, din județul Dolj, vi l-a adresat în această dimineață prin intermediul televiziunii?

Vasile Buzatu a ieșit pozitiv COVID la un spital de stat. Deși după 4 zile are un test negativ, DSP Dolj, aflat sub autoritatea dumneavoastră, îl ține carantinat, punându-i viața în pericol.

Bolnav de cancer, fiind de 8 luni sub tratament cu citostatice, domnul Buzatu era programat la o intervenție chirurgicală pe care acum nu o poate efectua din cauza carantinării.
Legea trebuie să fie făcută pentru a salva oameni nu pentru a-i omorî

În ciuda scrisorilor și a cererilor disperate făcute de cei apropiați pentru anularea acestei carantinări absurde, oficialii din subordinea dumneavoastră au răspuns sec, fie că nu cunosc cazul fie că aceasta este legislația în vigoare.

Legea trebuie să fie făcută pentru a salva oameni nu pentru a-i omorî, și acolo unde există anomalii legislative trebuie să opereze umanitatea liderilor politici și autoritatea acestora de a îndrepta lucrurile strâmbe.

Vă cer, ca om în primul rând, ca deputat de Dolj, dar și ca simplu cetățean al României pe care îl reprezentați ca ministru al Sănătății, să interveniți DE URGENȚĂ și să-i dați domnului Vasile Buzatu dreptul la intervenția chirurgicală care îi poate salva viața!

Aștept să informați întreaga țară cu privire la măsurile pe care le-ați dispus. Cred în dreptate!", scrie deputata PSD, Laura Vicol pe Facebook.

Apelul disperat al bărbatului: "Ajutaţi-mă, vă rog, să scap de carantină. Eu nu am COVID, fac citostatice, trebuie să mă operez”

Am încercat să anulez carantina, dar nu am reuşit chiar dacă acum sunt negativ. Trebuie urgent să mă operez!

Ajutaţi-mă, vă rog, să scap de această carantină pentru că eu nu am COVID, să pot să fac operaţia pentru că eu nu sunt bolnav de altceva decât de ceea ce sufăr la pancreas, pentru care mă chinui de 8 luni de zile. Fac citostatice şi medicamente. Ajutaţi-mă, vă rog, dacă se poate! Vă mulţumesc!", este strigătul de ajutor al bolnavului, transmis, joi, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close