Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Bogdan Buta, organizator Untold și Neversea: Dacă ai fost vaccinat, ai avut boala sau ești testat, trebuie să poți să trăiești normal pentru că nu prezinți un risc

Bogdan Buta, organizator Untold și Neversea: Dacă ai fost vaccinat, ai avut boala sau ești testat, trebuie să poți să trăiești normal pentru că nu prezinți un risc

Bogdan Buta a vorbit în exclusivitate la Sinteza Zilei, marți seară, despre ce se va întâmplă cu festivalurile mari din România în acest an și care sunt șansele că industria divertismentului să își revină din situația dramatică în care a fost aruncată de către pandemia COVID-19

Bogdan Buta, organizator Untold și Neversea: Dacă ai fost vaccinat, ai avut boala sau ești testat, trebuie să poți să trăiești normal pentru că nu prezinți un risc
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    30 Mar 2021   •   23:56

"Există suficiente studii făcute în mai multe țări din UE și toate sunt cât se poate de optimiste. Chiar unul, recent, făcut în Germania, eveniment cu 1000 de persoane, 0 cazuri." a precizat Bogdan Buta.

"Dacă vrem să ne uităm la țările de afară trebuie să ne uităm per ansamblu la acțiunile lor. Dacă tu vrei să limitezi în mod discriminatoriu drepturi și libertăți fundamentare, doar ale anumitor categorii profesionale, doar în anumite industrii, sectorul cultural și sectorul ospitalității, trebuie obligatoriu să se întâmple și cealaltă parte: cea de compensații.

Nu cere nimeni ajutoare. Cerem ceea ce este corect, drept, ceea ce au aplicat toate țările civilizate. Compensații juste din cauza măsurilor luate în mod discriminatoriu.

În sfârșit ne-am reunit toți reprezentanții și ne uităm la soluții dovedite științific. Ne uităm la ceea ce s-a întâmplat din afară și se discuta pentru a implementa una din aceste soluții: dacă fie ai fost vaccinat, fie ai avut boala și ai anticorpi, fie ești testat, trebuie să poți să îți trăiești viață normal pentru că nu prezinți un risc. Dacă nu prezinți un risc, pe ce bază să îți mai fie restricționate drepturi fundamentale?

Avem studii intensive făcute, cu specialiști de renume internațional unele evenimente-test. Avem suficiente dovezi. Avem nevoie de decizie politică."

Conferința de presă comună a reprezentanților din industria culturală, ospitalității, artiști și lucrători din industria spectacolelor

"Din păcate, de un an de zile, dorința de a crea o conexiune și un plan concret cu autoritățile întârzie să apară.", au spus organizatorii celor mai mari festivaluri din România, săptămâna trecută.

"Din păcate, de un an de zile, dorința de a crea o conexiune și un plan concret cu autoritățile, întârzie să apară. Acesta este motivul pentru care, astăzi, pentru prima dată, toate aceste industrii care așteptau să aibă un dialog cu autoritățile, în tot acest timp, iată că venim cu un mesaj unitar și vă vom prezența situația în care ne aflăm.", a spus Eduard Chereji, directorul de marketing și comunicare al festivalului Untold.

Bogdan Buta, UNTOLD: Propunem să reluam evenimentele cu teste rapide sau certificat de vaccinare. Sunt deja puse în practică în Germania. Avem nevoie de decizii

"O situație absurdă. Vorbim de antreprenori, artiști, reprezentanți ai industriei culturale, lucrători din industria de spectacole, care încercăm de un an să ne facem auziți și mesajul nostru să ajungă la urechile autorităților statului.

Din păcate, oricât am spune noi că avem soluții, dincolo de sute de ore pontate prin diverse birouri ale instituțiilor statului, dincolo de măsuri care sună bine pe hârtie sau la televizor, nu există concretizare." a mai precizat Eduard Chereji.

Principalele lucruri pe care le cer organizatorii de festivaluri de la autorități

  • Avem nevoie de un an plan care să ne aducă coerență. Care să ne ofere predictibilitate.
  • Solicităm și avem nevoie de un grup de lucru inter-ministerial care să ne ajute să lucrăm la acest plan de redresare a activității.
  • Avem nevoie de un grup de lucru condus la nivelul prim-ministrului, tocmai pentru a valida rapid ideile care se nasc în grupul de lucru.
  • Și bineînțeles măsuri compensatorii care ar trebui să acopere pierderile pe care toate industriile le-au suferit în această perioada.

×
Subiecte în articol: Untold Neversea Bogdan Buta
Parteneri
Taxele și majorările care intră în vigoare la 1 octombrie 2023
x close