Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Când şi cum va fi înlăturat Putin de la putere. "Elita informată din forţele de securitate înţelege că războiul este pierdut"

Când şi cum va fi înlăturat Putin de la putere. "Elita informată din forţele de securitate înţelege că războiul este pierdut"

Şefii forţelor de securitate din Rusia ştiu că războiul e pierdut, iar Vladimir Putin ar putea fi înlăturat de la putere în cazul în care ar da ordin să fie activate armele nucleare. Acestea sunt declaraţiile jurnalistului de investigaţii Christo Grozev, directorul executiv al platformei de investigaţii Bellingcat.

Când şi cum va fi înlăturat Putin de la putere. "Elita informată din forţele de securitate înţelege că războiul este pierdut"
Sursa foto: hepta
de Anamaria Nedelcoff    |    20 Mai 2022   •   10:04

"Elita informată din forţele de securitate înţelege că războiul este pierdut, elitele din securitate înţeleg că sunt şanse foarte mici de a câştiga acest război, fără mobilizare şi explozia socială care va urma. Există opţiunea ca Putin însuşi să dea ordinul de-a executa aceste decizii critice, cum ar fi, de pildă, utilizarea armelor nucleare şi unul dintre cei care ar trebui să execute un asemenea ordin, să refuze să îl execute",  a declarat jurnalistul Christo Grozev.

El mai spune că acest refuz este cel care va declanşa o lovitură de stat în Rusia.

"După refuzul de executare al unui ordin al Ţarului, lucrurile se vor desfăşura foarte rapid. 
Dacă Putin decide să dea un ordin de a folosi armele nucleare, el trebuie să fie sigur că toată lumea, toţi care sunt pe lanţul de comandă vor executa acest ordin. El înţelege principiul celor cinci mâini care trebuie să apese butonul una după alta. 
Însă dacă unul singur nu va executa, va fi un semnal de insubordonare şi ar putea însemna chiar moartea lui Putin, moartea fizică. Astfel că, până el nu este sigur că se va executa acest ordin, nu-l va da. 
Forţelor de securitate nu le este clar dacă Putin nu va mai fi la putere peste trei luni. Nu există nicio garanţie în acest sens", mai spune Christo Grozev, într-un interviu pentru The Mirror.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close