Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Dovada că USR a votat cu AUR pentru anchetarea lui Klaus Iohannis, prezentată de Mihai Gâdea

Dovada că USR a votat cu AUR pentru anchetarea lui Klaus Iohannis, prezentată de Mihai Gâdea

Grupurile Parlamentare AUR au făcut o solicitare către Camera Deputaților și Senat pentru demararea procedurilor legale de verificare a averii președintelui Klaus Iohannis. Inițiativa a fost votată și de USR.

Dovada că USR a votat cu AUR pentru anchetarea lui Klaus Iohannis, prezentată de Mihai Gâdea
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2021   •   22:10

Documentul, semnat de cei doi președinți AUR, mai prevede ca Președintele României să fie prezent la ședința în care este analizată averea sa.

„Baza legală a solicitării este constituită de Art. 25 din Legea nr.115/1996 pentru declararea și controlul averii demnitarilor, magistraților, a unor persoane cu funcții de conducere și de control și a funcționarilor publici, care prevede că „Averea președintelui României va putea fi cercetată numai după încetarea exercitării mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotărârii Parlamentului României, adoptată cu votul majorității deputaților și senatorilor. În acest ultim caz, Președintele României poate da Parlamentului explicații cu privire la faptele ce i se impută”, se precizează în documentul adresat Birourilor Permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, consultat de Antena 3.

Solicitarea AUR a fost votată și de USR-PLUS, dar nu a primit sprijinul PSD, care s-a abținut, astfel că nu a trecut de Parlament.

×
Subiecte în articol: USR Klaus Iohannis
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close