Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Motivul invocat de Dumitru Buzatu pentru a scăpa din arest | Noi imagini cu vila somptuoasă a lui Farmazon 

Motivul invocat de Dumitru Buzatu pentru a scăpa din arest | Noi imagini cu vila somptuoasă a lui Farmazon 

Avocații lui Dumitru Buzatu fac eforturi să-l elibereze din arest. Baronul de Vaslui şi-a schimbat declaraţiile şi speră la o decizie în favoarea sa, mai ales că s-a declarat şi bolnav. Iată noi detalii din anchetă!

Motivul invocat de Dumitru Buzatu pentru a scăpa din arest | Noi imagini cu vila somptuoasă a lui Farmazon 
Sursa foto: DNA | Inquam Photos | Octav Ganea | Captură video
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Sep 2023   •   23:07

Dumitru Buzatu, prins cu presupusa mită de 1,25 milioane lei, a contestat arestul preventiv.

Fostul şef CJ Vaslui vrea să primească o măsură preventivă mai blândă în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită, pe motiv că este bolnav. 

Aşa au încercat avocații lui Dumitru Buzatu să-i convingă pe judecători că baronul de Vaslui are diabet.

"Buzatu e dependent de insulină, diabetic. M-am uitat în ochii domnului Dumitru Buzatu și nu am văzut vreo licărire să plece, să fugă", spune avocatul său, citat de observatornews.ro

Între timp, Dumitru Buzatu şi-a schimbat declarația şi a afirmat că, de fapt este victima unei înscenări a lui Emil Savin. 

"În tot acest scandal, Dumitru Buzatu spune că totul este o înscenare făcută de afaceristul Emil Savin. A susținut în față procurorilor că trebuia să primească un împrumut de 120 de mii de lei de la omul de afaceri și de aici expresia "sărut mâna m-ai salvat, eram pe drojdie", care apare în referatul procurorilor.

Adică, susțin avocații lui,  expresia s-ar traduce în "mulțumesc că mi-ai dat bani împrumut să-mi rezolv problemele". Dumitru Buzatu avea încredere în Savin și nu a numărat banii. Ar fi văzut că sunt 1.25 de milioane, abia când procurorii i-au numărat", transmite Cristi Popovici, reporter special Observator.

De cealaltă parte Emil Savin, zis "Farmazon" neagă orice relație de prietenie cu Dumitru Buzatu motivând faptul că nu prea s-au înțeles niciodată. 

Dar ca şi baronul de Vaslui şi Farmazon trăiește în lux printre cei mai săraci români din oraş. Dovadă stă un domeniu impozant la 15 km de Bârlad. Aşa numita "casa albă din Vaslui" tronează în mijlocul unui teren cât un parc, de 12 000 de mp. 

La un pas de impozanta sa moşie se regăseşte şi o pensiune care are inclusiv propria marcă de vinuri şi care este condusă de una dintre fiicele lui Savin, căsătorită cu fostul prefect de Vaslui Eduard Popică, apropiat al lui Liviu Dragnea. 

×
Subiecte în articol: Farmazon Emil Savin Dumitru Buzatu
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close