Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Emanuel Ungureanu: "SIE ar fi trebuit să anticipeze un eventual eşec al intrării în Schengen"

Emanuel Ungureanu: "SIE ar fi trebuit să anticipeze un eventual eşec al intrării în Schengen"

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a declarat marţi seară, la Antena 3 CNN, că Serviciul de Informații Externe ar fi trebuit să anticipeze un eventual eșec în chestiunea foarte delicată a aderării României la spaţiul Schengen.

Emanuel Ungureanu: "SIE ar fi trebuit să anticipeze un eventual eşec al intrării în Schengen"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2022   •   22:55

Emanuel Ungureanu spune că e de acord cu orice formă de patriotism și de reacție, dar ar fi vrut din partea statului român o analiză a ceea ce s-a greșit din partea diplomației românești.

"Avem un ministru de interne care nu vorbește engleză(...). Ministrul nostru de Interne nu leagă două vorbe. Ori în diplomație este nevoie să ai în fruntea statului, că vorbim de PSD, de PNL, de USR, indiferent cine se nimerește la Ministerul de Externe sau Interne cineva care poate dialoga impecabil într-o limbă străină(...).

Noi trebuie să ne uităm și nu ograda proprie, ce am fi putut să facem mai bine? Serviciul de Informații Externe ar fi trebuit să anticipeze un eventual eșec în această chestiune foarte delicată a spațiului Schengen.

Emanuel Ungureanu: Ministrul nostru de Interne nu leagă două vorbe în engleză

Sunt de acord cu orice formă de boicot, să ne retragem, nu știu, cardurile, banii din băncile austriece. De acord cu orice formă de patriotism și de reacție, dar eu aș fi vrut din partea statului român, din partea șefului statului, o analiză rece, corectă a ceea ce s-a greșit din partea diplomației românești, ce trebuia să facem noi mai bine", a spus Emanuel Ungureanu în direct la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

"Vreau să văd ce se poate îndrepta, să avem un alt ministru de Interne, un alt ministru de Externe până în martie care să își facă temele mai bine", a mai spus el.


 

×
Subiecte în articol: Emanuel Ungureanu Austria Schengen
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close