Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Despre ce vorbesc rușii în timpul atacurilor. Interceptări obținute de NYT: ”Oferă acces rar, neprelucrat, la operațiunile unei armate invadatoare”

Despre ce vorbesc rușii în timpul atacurilor. Interceptări obținute de NYT: ”Oferă acces rar, neprelucrat, la operațiunile unei armate invadatoare”

Comunicațiile radio între soldații ruși au fost interceptate de Ucraina. Înregistrările conversaților care au loc în timpul luptelor între unitățile rusești trimise pe front au fost obținute de jurnaliștii de la The New York Times.

Despre ce vorbesc rușii în timpul atacurilor. Interceptări obținute de NYT: ”Oferă acces rar, neprelucrat, la operațiunile unei armate invadatoare”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    24 Mar 2022   •   23:41

„Nu este clar de ce unitățile rusești folosesc frecvențe necodificate, dar asta înseamnă că cei care au acces la un receptor radio pot asculta și le pot înregistra discuțiile sau le pot bruia. Am strâns sute de astfel de înregistrări capturate de operatori radio din toată lumea.

Am analizat interceptările radio ale primelor 24 de ore ale ofensivei ruse în Makariv, un oraș situat pe o cale de acces strategică, la 30 de km de Kiev. Aceste interceptări oferă acces rar, neprelucrat, la operațiunile unei armate invadatoare, împiedicată de probleme logistice și de comunicații.”, spun jurnaliștii The New York Times într-un material video.

Jurnaliștii explică cum au stabilit că vocile de pe înregistrări sunt ale soldaților ruși: „Am coroborat aceste transmisiuni radio cu dovezi și mărturii ale martorilor.”

Urmăriți comunicațiile radio obținute de The New York Times în materialul video următor:

×
Subiecte în articol: soldati Ucraina
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close