Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Detalii de ultimă oră despre "Fantoma din Kiev". Noile fapte de vitejie pe care și le-a trecut în "CV" misteriosul pilot ucrainean

Detalii de ultimă oră despre "Fantoma din Kiev". Noile fapte de vitejie pe care și le-a trecut în "CV" misteriosul pilot ucrainean

Apar noi informații despre misteriosul pilot ucrainean poreclit "Fantoma din Kiev". Rohovei Păun, însărcinat cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, a vorbit, în această seară, la "Sinteza zilei" despre cele mai noi reușite ale celui care nu numai că îi inspiră pe camarazii săi, dar le dă speranță și ucrainenilor de rând.

Detalii de ultimă oră despre "Fantoma din Kiev". Noile fapte de vitejie pe care și le-a trecut în "CV" misteriosul pilot ucrainean
de Gabriel Dano    |    03 Mar 2022   •   23:12

"Pe parcursul zilelor trecute am fost martori la 'coloane moarte', de 5, de 10 kilometri. Ați menționat despre forțele aeriene ale Ucrainei - probabil că ați auzit de actual de eroism al unui pilot care este numit 'Fantoma din Kiev', care are în jur de 15 avioane rusești doborâte.

Chiar astăzi a mai fost doborât un avion, se spune că tot de el, pe coasta Mării Negre, nu departe de Ismail", a povestit Rohovei Păun.

Despre „Fantoma din Kiev”, pilot de vânătoare la bordul unui MiG-29, se spune că ar fi doborât 6 avioane rusești în prima zi de lupte din Ucraina. Până acum, informația a fost distribuită de zeci de mii de ori pe rețelele de socializare, iar presupusul erou a devenit rapid simbolul rezistenței în Ucraina.

Informațiile despre acest pilot nu au fost însă până acum confirmate oficial. Mai mult, un videoclip prezentat de susținătorii pilotului drept dovadă a acțiunilor sale de vitejie s-a dovedit a fi dintr-un joc video.

Chiar și autoritățile promovează faptele sale eroice, chiar dacă nu sunt dovezi care să confirme existența pilotului. Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko a publicat pe contul de Twitter o fotografie cu un pilot la sol, la bordul unui MiG, echipat de luptă, susținând că e vorba despre „Fantoma din Kiev”.

„În imagine avem pilotul MiG-29 cunoscut sub numele de Fantoma Kievului. El terorizează inamicii și face poporul ucrainean mândru. Are șase victorii în fața piloților ruși! Cu apărători atât de puternici, Ucraina va câștiga cu siguranță!”, a scris Petro Poroșenko.

Pe rețelele de socializare au apărut, în timpul nopții de sâmbătă spre duminică, alte informații despre doborârea a patru elicoptere ale forțelor ruse și al unui avion. Și aceste reușite au fost imediat atribuite „fantomei din Kiev”, care „îi apără pe cetățenii capitalei ucrainene”.

Alți utilizatori mai sceptici afirmă că indiferent dacă „Fantoma din Kiev” există sau nu, poveștile despre faptele sale sunt cele care oferă o umbră de optimism oamenilor aflați în buncăre. „Adevărată sau nu, acesta este EXACT genul de poveste inspiratoare de care are nevoie rezistența în acest moment!”, a spus un utilizator .

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close