Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Răspunsul ministrului Raluca Turcan după ce a fost surprinsă fără mască, într-un grup în care se afla un bărbat cu COVID

Răspunsul ministrului Raluca Turcan după ce a fost surprinsă fără mască, într-un grup în care se afla un bărbat cu COVID

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a reacţionat, miercuri seară, după ce în spaţiul public au apărut fotografii în care demnitarul nu purta mască în timp ce se afla în mijlocul mai multor oameni iar ulterior s-a aflat că unul dintre participanţii la evenimentul respectiv avea COVID.

Răspunsul ministrului Raluca Turcan după ce a fost surprinsă fără mască, într-un grup în care se afla un bărbat cu COVID
de Adrian Iclozan    |    30 Mar 2021   •   23:54

Evenimentul la care Turcan nu purta mască a avut loc sâmbătă, în zona montană a orașului Tălmaciu, judeţul Sibiu.

"Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen", susţine ministrul Muncii, într-un răspuns postat pe Facebook, citit în direct de Mihai Gâdea la Sinteza Zilei.

Ministrul Turcan mai spune că în locaţia evenimentului fost disponibile măști si dezinfectanți şi că distanțarea a fost în general respectată, iar măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare. 

Răspunsul ministrului a provocat amuzamentul celor din studio.

"Vă daţi seama că acum orice protestatar luat de jandarmi va putea spune 'nu port mască pentru că am făcut test antigen'", a arătat Oana Zamfir.

"Dacă doamna Turcan spune 'nu port mască pentru că am făcut test antigen', de ce să falimentezi 40.000 de firme din HoReCa?", a punctat, la rândul său, Mihai Gâdea.

Cei din studio au remarcat, ulterior, că de pe contul de Facebook al ministrului Raluca Turcan au dispărut fotografiile în care aceasta nu purta mască.

❗️Un răspuns clar pentru criticile care mi s-au adus astăzi, referitoare la acțiunea de împădurire de sâmbătă: ➡️...

Publicată de Raluca Turcan pe Marţi, 30 martie 2021

Raluca Turcan, fără mască, între oameni, pe platforma unei maşini de teren, la o zi după adoptarea noilor restricţii. Un om din grup avea COVID

Turcan, alături de preşedintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean și de alți lilberali au participat, sâmbătă, la o acțiune de împădurire în zona montană a orașului Tălmaciu.

Din imaginile publicate pe Facebook chiar de membrii PNL se vede cum în mai multe situații participanţii la eveniment nu respectă regulile de distanțare și nici nu poartă mască.

Oficialii liberali sfidează regulile de distanțare la doar o zi după decizia Guvernului de a impune noi restricții, pe fondul creșterii numărului de infectări.

Noile restricții au scos în stradă mii de oameni în marile orașe ale țării.

Potrivit agenţiei Mediafax, la eveniment a participat și administratorul județului Sibiu, Adrian Bibu, candidat din partea PNL, în 2020, la funcția de primar al orașului.

Luni, Barbu a aflat că are COVID-19 și se află în spital, sub supraveghere.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan Sinteza Zilei
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close