Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ce interese are Rusia la granița României. Pericol pentru Chişinău!

Ce interese are Rusia la granița României. Pericol pentru Chişinău!

Peste 80 de tineri din Republica Moldova ar fi fost trimişi în Turcia, de către partidul pro-rus ŞOR, cu scopul de a fi instruiți pentru proteste.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2023   •   22:59

Unii dintre tineri s-ar fi întors cu bani pentru finanţarea protestelor, în timp ce alţii ar fi fost antrenaţi pentru a produce haos prin aruncarea de fumigene.

Potrivit jurnaliștilor de la Deschide.MD, organizatorul "sejurului" este un individ fără loc de muncă care a achitat peste 21.000 de euro pentru bilete de avion dus-întors.

Mai mult, în Moldova unul dintre mijloacele de a crea o presiune asupra oamenilor este să li se spună în fiecare zi că intră ucrainienii peste ei, a arătat Mihai Gâdea, marţi seară, la Antena 3 CNN.

Ioan Mircea Paşcu, fost ministru al Apărării, este de părere că ce se întâmplă zilele acestea în Moldova face parte din tactica rusească de a prelungi războiul cu Ucraina.

Citiţi şi: Război în Ucraina, ziua 377. Parlamentul României a adoptat o declarație la împlinirea unui an de la declanşarea războiului din Ucraina

"Aceste "mișcări populare" care au fost organizate de Ilan Şor, probabil cu o anumită sumă de bani fiecăruia, ăștia trebuiau să formeze cadrul general, pentru ca acești oameni, gata instruiți, să vină după aceea și să devină, să spunem așa, vârful de lance și să canalizeze acest protest în direcțiile pe care le vor ei. 

Ei au fost instruiți în Turcia. După părerea mea, în Turcia nu puteau să facă lucrul ăsta fără cunoștința autorităților turce. Nu se poate! Adică Turcia e un stat care controlează mai totul. Și atunci nu se poate să organizeze această chestiune.

Dar asta îți arată și jocurile pe care Turcia le face și în același timp îți arată și forța unor agenți cum sunt acest Ilan Şor. Acest Ilan Şor e vinovat de acel miliard de dolari care a dispărut brusc așa din fondurile unei bănci mari de acolo. A fost un scandal mare, nu s-a știut cine e. Acum recunoaște pe față că el a fost ăla și uitați-l unde este", a spus Ioan Mircea Paşcu la "Sinteza Zilei".

Întrebat cât de departe vor încerca să ducă acest haos în Republica Moldova, Ioan Mircea Paşcu a declarat că toată tactica rusească a fost să prelungească războiul pentru a permite asemenea acțiuni în țările occidentale, pentru a diminua sprijinul guvernelor occidentale pentru Ucraina.

Aflaţi mai multe informaţii urmărind materialul video de mai jos!

×
Subiecte în articol: Rusia Chisinau Republica Moldova
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close