Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Şeful Serviciului Secret al Ucrainei: "Putin este într-o stare psihică şi fizică foarte rea. Punctul de cotitură va fi în a doua parte a lunii august"

Şeful Serviciului Secret al Ucrainei: "Putin este într-o stare psihică şi fizică foarte rea. Punctul de cotitură va fi în a doua parte a lunii august"

Şeful Serviciului Secret al Ucrainei, Kiril Budanov, a declarat într-un interviu pentru Sky News că luna august reprezintă momentul hotărâtor al războiului din Ucraina.

Şeful Serviciului Secret al Ucrainei: "Putin este într-o stare psihică şi fizică foarte rea. Punctul de cotitură va fi în a doua parte a lunii august"
Sursa foto: Ukrainian Security and Cooperation Center
de Anamaria Nedelcoff    |    18 Mai 2022   •   13:13

În primul interviu acordat de la începutul conflictului din ţara vecină, Kiril Budanov a vorbit şi despre înlăturarea preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de la conducerea ţării.

"Punctul de cotitură va fi în a doua parte a lunii august. Majoritatea misiunilor active de luptă se vor termina până la sfârşitul anului. Ca rezultat al acestui război, noi ne vom recupera graniţele pierdute şi vom reface puterea Ucrainei în toate teritoriile pe care le-am pierdut, inclusiv Donbas şi Crimeea. Nu va fi uşor, dar victoria Ucrainei va veni cu siguranţă. 

Este treaba mea, trebuie să ştiu lucrurile acestea. Dacă nu le ştiu eu, cine ar trebui să ştie? 

Ce se întâmplă va duce la schimbarea conducerii Federaţiei Ruse. Acest proces a început deja, iar lucrurile se îndreaptă în această direcţie. Da, spre asta ne îndreptăm şi nu se pot opri. 

Putem confirma că Putin este într-o stare psihică şi fizică foarte rea. Este foarte bolnav, suferă de mai multe boli în acelaşi timp, una dintre ele fiind cancer", susţine Budanov.

Referitor la declaraţiile şefului Serviciului Secret al Ucrainei, analistul Bogdan Chirieac este de părere că războiul informaţional este la fel de important ca cel de pe teren.

"Cred că şeful serviciului ucrainean a ieşit să dea nişte predicate: pe de o parte a anunţat finalitate pentru război, lucru foarte important pentru toată lumea. Şi, desigur, lucrul acesta intens vehiculat, că Putin ar avea grave probleme de sănătate şi urmează să fie înlăturat. 

Un lucru este foarte clar: cu Rusia, cu Putin în frunte, categoric nu se poate negocia acum. Acolo sunt crime de război, sunt lucruri înspăimântătoare. Şi în Germania nazistă a dispărut Hitler şi s-a negociat apoi cu Germania fostă nazistă.

Asta spun şi serviciile occidentale, prin gura şefului spionajului ucrainean: fără Putin, noi, Occidentul, vom negocia cu Rusia, ceea ce e de la sine înţeles, fiindcă n-o să rămână Rusia complet izolată două secole de acum încolo. Se va negocia, dar nu cu Putin, nu cu cei apropiaţi lui Putin", a declarat Bogdan Chirieac la Sinteza Zilei.

×
Parteneri
A murit şeful mafiei siciliene, Matteo Messina Denaro
x close