Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Sinteza Zilei. Dovada că există suflete-pereche

Sinteza Zilei. Dovada că există suflete-pereche

Sinteza Zilei. Dovada că există suflete-pereche
29 Apr 2019   •   22:57

Există suflete-pereche, ne spune Mihai Gâdea, luni, la „Sinteza Zilei”. Mărturie o stă un film documentar realizat de CNN, care prezintă o poveste uluitoare.

În 1980, când Robert Shafran începea facultatea la New York, a fost surprins de atenția pe care o primea de la colegii săi încă din prima secundă.

Brusc, studenții au început să îl strige Eddie. Iar colegul lui de cameră s-a comportat ca și cum l-ar fi cunoscut într-o altă viață. În realitate, se pare că l-au confundat cu altcineva, Eddie Galand, un alt tânăr de vârsta lui care urma aceeași facultate.

Cei doi tineri erau aproape identici, se comportau la fel, practicau același sport, iubeau aceleași lucruri și vorbeau în același fel, deși nu s-au văzut niciodată.

Mai târziu, Robert a aflat că acel Eddie este fratele lui și făcând investigații a descoperit că au fost despărțiți la naștere în urma unui experiment efectuat de un psihiatru din New York, Peter Neubauer. Și mai aveau un frate, David.

Conducătorul experimentului a separat, la naștere, zeci de gemeni sau tripleți, i-a dat spre adopție în familii diferite. După naștere, tripleții au fost plasați la o agenție de adopție numită Louise Wise Services.

Dr. Neubauer a văzut prin asta prilejul perfect de a studia teoria „natură versus grijă". Medicul era interesat de evoluția copiilor deși creșteau în familii diferite.

Părinții adoptivi ai fiecăruia dintre copii nu au fost niciodată informați că băieții erau tripleți, ci doar că tot ei făceau parte dintr-un studiu de dezvoltare a copilului.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close