Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Sinteza Zilei: Ministrul Turismului Mircea-Titus Dobre: „Turismul ar trebui să fie o prioritate națională”

Sinteza Zilei: Ministrul Turismului Mircea-Titus Dobre: „Turismul ar trebui să fie o prioritate națională”

Sinteza Zilei: Ministrul Turismului Mircea-Titus Dobre: „Turismul ar trebui să fie o prioritate națională”
04 Apr 2017   •   23:45

După ce a declarat că sistemul în care lucrează este unul „cangrenat, în care fiecare protejează pe fiecare, iar la rezultate nu avem niciun fel de rezultate” și că nu poate da afară funcționarii din propriul său minister pentru că au venit prin concurs, ministrul Mircea-Titus Dobre a declarat în emisiunea Sinteza Zilei că lucrurile s-au mai aranjat:

„Nu este generalizat că asta înseamnă că instituția nu ar funcționa deloc. Aici vorbim de marea majoritatea care lucrează cel puțin în Ministerul Turismului. Dar în ceea ce privește Ministerul Turismului este o problemă. Este și o problemă mai veche. Pentru că din 2002, de când s-a desființat ministerul și s-a trasformat întru-un fel de autoritate, toți oamenii aceștia au fost plimbati de la ministerul Transporturilor, apoi la IMM, de acolo la Ministerul Economiei. Și nu este un lucru normal, pentru că dacă vorbim despre turism vorbim de un lucru pozitiv, de o chestiune dinamică și ar trebui să vorbim de o prioritate națională. (...) Bulgaria a tratat ca prioritate acest domeniu de activitate, România nu. Nu am cifre exacte, dar să vedem dacă știm la noi în țară cât facem. Nu știu dacă este doar 1,5% din PIB”, a adeclarat ministrul Turismului la Antena 3.

La rândul său, Alin Burcea, președintele ANAT, a făcut și o comparație dintre România și Bulgaria: „Noi avem 2.2 milioane. Bulgarii au 8 milioane. Această cifră e dată de ei. E clar că stau mult mai bine, pentrur că în perioada comunistă au creat niște branduri, care au supraviețuit și după 89. (...) Miorița zace în noi și am avut fel de fel de sincope. Anul trecut am avut doar două milioane de euro pentru promovare. Cu două milioane de euro abia am putut să participam la târguri, această sumă a fost derizorie”.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close